Έργα ύδρευσης – αποχέτευσης 2,4 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-10, 16:59:10
Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Αλμυρού
Έργα ύδρευσης – αποχέτευσης 2,4 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού.

Σε επέκταση, βελτίωση, συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς και τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού στοχεύουν τα έργα του τεχνικού προγράμματος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού.

Η υλοποίηση των έργων του τεχνικού προγράμματος αποσκοπούν στη δημιουργία όλων αυτών των υποδομών που είναι απαραίτητες για να έχει ο δημότης καταναλωτής επάρκεια και ποιότητα στο νερό που καταναλώνει, καθαρό και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης, καθώς και σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Το τεχνικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα που έχει περαιωθεί το φυσικό αντικείμενό τους και δεν έχουν εξοφληθεί. Η δαπάνη των έργων της ενότητας αυτής ανέρχεται στο ποσό 445.011,39€ χωρίς ΦΠΑ και αφορά στο κλείσιμο των έργων της αποχέτευσης, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Συνοχής, καθώς και τα έργα που έγιναν για τη συντήρηση και επαναλειτουργία των ταχυδιυλιστηρίων του δικτύου από το φράγμα Μαυρομάτι.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τα έργα τα οποία έχουν συμβασιοποιηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη. Η δαπάνη των έργων της ενότητας αυτής ανέρχεται στο ποσό των 1.607.583,51€ χωρίς ΦΠΑ και αφορά τη συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, την αντικατάσταση του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ευξεινούπολης, καθώς και την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Αμαλιάπολης. Η τρίτη ενότητα τέλος, περιλαμβάνει τα έργα που σχεδιάζονται να εκτελεστούν μέσα στο 2020. Η δαπάνη των έργων της ενότητας αυτής ανέρχεται στο ποσό των 436.191,13€ χωρίς ΦΠΑ και αφορά έργα και προμήθειες για την επέκταση, συντήρηση και τη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης –αποχέτευσης.

Τα νέα έργα

Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Αλμυρού τα νέα έργα που προγραμματίζεται να γίνουν αφορούν σε επισκευές – συντηρήσεις δικτύων ύδρευσης ΔΕ Αλμυρού και Σούρπης, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ,επισκευές συντηρήσεις δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, προϋπολογισμού 3.000 ευρώ και επισκευές συντηρήσεις μηχανημάτων – Τεχνικών Εγκαταστάσεων ΔΕ Αλμυρού, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.

Ακόμη σχεδιαζόμενα έργα είναι τα εξής: «Επέκταση Δικτύου Αποχέτευσης Αλμυρού», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, «Επισκευές – συντηρήσεις μέσων μεταφοράς», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, «Επέκταση δικτύων ύδρευσης Αλμυρού», προϋπολογισμού 5.000 ευρώ, «Επέκταση δικτύων ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων», προϋπολογισμού 5.000 ευρώ, «Υλικά ύδρευσης ΔΕ Αλμυρού και Σούρπης», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, «Χημικός και μικροβιολογικός έλεγχος πόσιμου νερού», προϋπολογισμού 33.500 ευρώ κ.ά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=