ΑΛΜΥΡΟΣ

Άρχισε η δίκη στη Λάρισα για την εξαφανισμένη Μαριάννα Κοντούλη

άρχισε-η-δίκη-στη-λάρισα-για-την-εξαφαν-213153

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σήριαλ της υπόθεσης Μαριάννας Κοντούλη που θεωρείται νεκρή αλλά το σώμα της δεν έχει βρεθεί ποτέ, προστέθηκε σήμερα (Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020) στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εκεί όπου ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για μια υπόθεση μυστηρίου με στοιχεία θρίλερ η οποία ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε έγιναν εκσκαφές σε ξωκλήσι ιδιωτικού χώρου στην Αμαλιάπολη για τον εντοπισμό της πρώην μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 σε ηλικία 70 ετών.

Όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη, σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι 3 εκ των 6 κατηγορουμένων (κυρίως για πλαστογραφία και απάτη) μεταξύ αυτών και ένας υπερήλικας γιατρός, που διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος σε δήμο της Αττικής αλλά έχει υπάρξει και στέλεχος πολιτικού κόμματος ενώ δραστηριοποιούνταν και στο χώρο των τεχνών.

Άλλα τρία άτομα ωστόσο, ανάμεσά τους κι ένας δικηγόρος, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας που εξέτασε την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα κατηγορούνταν, σπίτια, οικόπεδα, κτήματα άρχισαν να «μοιράζονται» από άγνωστη γυναίκα που πήρε τη θέση της εξαφανισμένης. Η σύνταξη συνέχιζε και έμπαινε σε λογαριασμούς τραπεζών ενώ προέκυψαν δεκάδες πλαστογραφημένες υπογραφές και πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Ένας 65χρονος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και οι άλλοι δύο (γιατρός και επιχειρηματίας 71 ετών) σε 7 ετών. Το δικαστήριο αποφάνθηκε όπως η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη κάτι που σημαίνει πως ήταν ελεύθεροι.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου που σχετίζεται με τις έρευνες για τον εντοπισμό του σώματος της Μαριάννας Κοντούλη «Εντός του χώρου εντοπίστηκαν σε οστεοφυλάκιο και όχι κατά την ανασκαφή οστά, που ο ιδιοκτήτης του χώρου διατείνεται ότι ανήκουν στον πατέρα του.

Οι αρχές κατέσχεσαν δύο οστά για εξέταση DNA προκειμένου να ταυτοποιηθεί αν ανήκουν στην εξαφανισθείσα ή όχι».

Η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο ξεκίνησε με τις καταθέσεις 4 μαρτύρων. Της ετεροθαλής αδελφής της Μαριάνας Κοντούλη που δήλωνε άγνοια για ζητήματα εγγράφων, του συζύγου της, μιας υπαλλήλου ΚΕΠ Αθηνών και μιας δικηγόρου από τη γειτονική πόλη.

Θα συνεχιστεί στις 23 Φλεβάρη.

Πηγή: Κώστας Γκιάστας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου