Ψάχνουν ...στα οστά του πατέρα του την Κοντούλη

Τελευταία ενημέρωση: 2020-01-31, 15:18:46
Ψάχνουν ...στα οστά του πατέρα του την Κοντούλη

Κανένα εύρημα στο ξωκλήσι στην Αμαλιάπολη

 

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα στις εκσκαφές, που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου 2019 σε ξωκλήσι ιδιωτικού χώρου στην Αμαλιάπολη για τον εντοπισμό της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου Μαριάννας Ενριέττας Κοντούλη, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002. Μοναδικό «εύρημα» των αρχών ήταν τα οστά του πατέρα του ιδιοκτήτη του χώρου, που φυλάσσονταν σε οστεοφυλάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της έκθεσης έρευνας του ιδιωτικού χώρου, που συντάχθηκε από τον ανακριτή Βόλου, αναφέρει ότι δεν υπήρξε κανένα εύρημα. Ωστόσο, εντός του χώρου εντοπίστηκαν σε οστεοφυλάκιο και όχι κατά την ανασκαφή οστά, που ο ιδιοκτήτης του χώρου διατείνεται ότι ανήκουν στον πατέρα του.

Οι αρχές κατέσχεσαν δύο οστά για εξέταση DNA προκειμένου να ταυτοποιηθεί αν ανήκουν στην εξαφανισθείσα ή όχι. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του χώρου κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή Βόλου για άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για την ανεύρεση της 70χρονης, η οποία διεξάγεται μετά από εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, είναι υπό πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Βόλου καλεί σε καταθέσεις μάρτυρες της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι για τον εντοπισμό της αγνοούμενης το 2013 είχαν διεξαχθεί έρευνες σε πηγάδι στην Αμαλιάπολη με επίσης ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Οι αρχές είχαν εντοπίσει εκεί οστά, τα οποία όμως δεν ανήκαν σε άνθρωπο, αλλά σε ζώο.

Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πρόκειται να συζητήσει την έφεση που ασκήθηκε στην απόφαση καταδίκης για τις μυστηριώδεις μεταβιβάσεις ακινήτων της 70χρονης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε επιβάλει τον Μάιο του 2018 ποινές φυλάκισης από εφτά έως εννέα χρόνια με αναστολή στους τρείς από τους έξι κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Τα ίχνη της 70χρονης, της εύπορης καθηγήτριας χορού, εξαφανίστηκαν το 2002. Δύο άτομα που ερωτούνταν από τους συγγενείς να μιλήσουν για το που βρίσκεται έδιναν τηλέφωνα σε Αγγλία και αλλού. Κανένα, όμως, δεν ανήκε στην 70χρονη.

Άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν εντοπιστεί από την εκπομπή «Τούνελ» και ισχυρίζονταν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μέχρι το τέλος του 2007. Μέχρι τότε οι ίδιοι είχαν επαφή μαζί της, αλλά μετά τα ίχνη της χάθηκαν και για αυτούς.

Η Μαριάννα Κοντούλη διατηρούσεσχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Βόλου, στο εξοχικό της.

Την περίοδο της εξαφάνισής της είχαν αρχίσει να γίνονται μυστηριώδεις μεταβιβάσεις ακινήτων που ανήκαν στην περιουσία της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=