ΑΛΜΥΡΟΣ

60χρονος από τον Αλμυρό χάρισε ζωή

60χρονος-από-τον-αλμυρό-χάρισε-ζωή-414063

«Δώρα» ζωής αποφάσισε να κάνει ανήμερα της γιορτής του η οικογένεια του άτυχου 60χρονου Αλμυριώτη Νίκου Στεφανή ο οποίος έχασε την μάχη με την ζωή μετά από το μοιραίο για αυτόν τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί σε κεντρικό δρόμο του Αλμυρού. Χθες το βράδυ έφτασε στο Νοσοκομείο του Βόλου ειδικό συνεργείο γιατρών από την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα ώστε να κάνουν την πολύωρη ειδική εγχείριση αφαίρεσης οργάνων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Από την Παρασκευή νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ο 60χρονος ο οποίος εκτός από τα πολλαπλά τραύματα που έφερε σε όλο του το κορμί διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Η μη αναστρέψιμη κατάσταση του οδήγησε την οικογένεια του να πάρει μια σημαντική απόφαση και να χαρίσει την ελπίδα και την ζωή σε άλλους ανθρώπους δωρίζοντας τα όργανα του.

Χθες το πρωί οπότε και η οικογένεια γνωστοποίησε την απόφαση στους γιατρούς ξεκίνησε η διαδικασία για την δωρεά των οργάνων με εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση.

Οι εξετάσεις στάλθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμόσχευσης Οργάνων από όπου μετά τον έλεγχο τους αποφασίστηκε να δωριστούν το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδής. Πρέπει εδώ να τονιστεί πως στην περίπτωση του κ. Στεφανή υπήρξε δυσκολία ως προς το ποια όργανα είναι κατάλληλα εξαιτίας τόσο των τραυμάτων που ενδεχομένως μπορεί να είχαν προκαλέσει προβλήματα σε μερικά από αυτά όσο και εξαιτίας προβλημάτων με το ζάχαρο που είχε ο άτυχος Αλμυριώτης για αρκετά χρόνια.

Αμέσως από τον Εθνικό Οργανισμό στάλθηκε ειδικό συνεργείο γιατρών από τα Γιάννενα και την Θεσσαλονίκη για να κάνουν την απαραίτητη επέμβαση για την αφαίρεση των οργάνων, οι οποίοι και έφτασαν στο Νοσοκομείο γύρω στις 8.00 το βράδυ και στην συνέχεια ξεκίνησε η πολύωρη (διαρκεί 5-6 ώρες περίπου) εγχείρηση.

Πάντως πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι βάση των εργαστηριακών εξετάσεων μπορεί να θεωρήθηκαν κατάλληλα τα ήπαρ, νεφροί και κερατοειδής ωστόσο μετά την επέμβαση θα είναι σίγουρο το ποια όργανα τελικά θα δωριστούν καθώς υπάρχει περίπτωση οι γιατροί να θεωρήσουν κάποιο από τα παραπάνω τελικά ακατάλληλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου