ΑΛΜΥΡΟΣ

O «Εσταυρωμένος» στην Κασσαβέτεια

o-εσταυρωμένος-στην-κασσαβέτεια-226682

Εκδήλωση και βασιλόπιτα για τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, δώρο του «Εσταυρωμένου», έκοψε το Δ.Σ. του συλλόγου για τους κρατούμενους και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Κασσαβετείας, προχθές Τρίτη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του καταστήματος, συντροφιά με τα μέλη και τους εθελοντές του Συλλόγου.

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Δ.Σ. ευλόγησε τη βασιλόπιτα και απηύθυνε πατρικές ευχές για τη νέα χρονιά και τόνισε το διαρκές ενδιαφέρον όλων των συνεργατών του για την υλική, πνευματική και ηθική αρωγή των φιλοξενουμένων στο κατάστημα, καθώς και την ηθική και πνευματική ενίσχυση των εργαζομένων. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου»: «Για τον Θεό και τους διακόνους του σημασία δεν έχει η αμαρτία, όσο βαριά κι αν έχει ρίξει τη σκιά της στην ατομική και συλλογική ζωή, αλλά η μετάνοια και η αλλαγή πορείας. Ο «Εσταυρωμένος» φροντίζει ψυχές και σώματα. Σαν άλλος «Κυρηναίος» βαστάζει τα βάρη του θλιμμένου αδελφού και ελαφραίνει τον σταυρό του, γνωρίζοντας καλά πως η δύσκολη ώρα καιροφυλακτεί για τον καθένα», είπε.

Οι κρατούμενοι και οι υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος ευχαρίστησαν τους εθελοντές του «Εσταυρωμένου» για την επίσκεψη, η οποία συνοδεύτηκε από μικρό γλέντι με ελληνικά τραγούδια που πρόσφερε λαϊκό μουσικό σχήμα, και αυτό δώρο του «Εσταυρωμένου». «Η τέχνη είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την εξημέρωση των ανθρωπίνων ηθών, την ανάταση της καρδιάς και το καταλάγιασμα των παθών. Γι’ αυτό, ο Σύλλογος διοργανώνει ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις, που ψυχαγωγούν τα ακροατήριά του και βαθαίνουν την ανθρώπινη επικοινωνία», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου