ΑΛΜΥΡΟΣ

Στ. Αραχωβίτης από τον Βόλο: Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τον πρωτογενή τομέα

στ-αραχωβίτης-από-τον-βόλο-η-κυβέρνηση-234317

Η Κυβέρνηση επιδεικνύει αδράνεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα, υποστήριξε σήμερα από τον Βόλο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης με τον πρώην διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ προσκεκλημένοι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, περιόδευσαν χθες σε Βελεστίνο και Αλμυρό όπου είχαν συναντήσεις με συνεταιριστές και κτηνοτρόφους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματός τους.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, όμως η αδράνεια της Κυβέρνησης στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα είναι δεδομένη», επισήμανε ο κ. Αραχωβίτης

Ο κ. Αραχωβίτης κατηγόρησε σε προσωπικό επίπεδο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, για αδιαφορία στα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ψαράδες και γενικότερα όσοι παράγουν σε αυτό τον τόπο, για να συνεχίσει υποστηρίζοντας πως αυτή η τακτική οδηγεί σε διαρκή συσσώρευση των προβλημάτων και αυξανόμενη δυσαρέσκεια στον αγροτικό κόσμο.

«Και αυτό το διαπιστώσαμε με τον κόσμο που μιλήσαμε χθες σε Βελεστίνο και Αλμυρό που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς η οικονομία τους εξαρτάται από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης υπεραμύνθηκε των πολιτικών που άσκησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωτογενή τομέα, αν και παραδέχτηκε ότι υπήρξαν προβλήματα τα οποία δεν ξεπεράστηκαν, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Φάνης Κουρεμπές που θήτευσε στον ΕΛΓΑ, όσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα στην ελαιοκομία που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν κυρίως στο κομμάτι των αποζημιώσεων από δάκο, υποστήριξαν πως είχαν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν καρποφόρησαν διότι προκηρύχθηκαν εκλογές. Κάλεσαν δε την σημερινή Κυβέρνηση να «πατήσει» πάνω στη δική τους στρατηγική ώστε να επιλυθεί το θέμα των αποζημιώσεων.

Τέλος έγινε αναφορά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου