ΑΛΜΥΡΟΣ

Γιορτές χωρίς τζίρους στην εμπορική αγορά Αλμυρού

γιορτές-χωρίς-τζίρους-στην-εμπορική-α-247081

Πτωτικά κινήθηκε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά η εμπορική αγορά Αλμυρού

Χωρίς τζίρους πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για τα καταστήματα της εμπορικής αγοράς του Αλμυρού, η οποία μετρά απώλειες, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, της τάξεως 15% – 20%.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, λέει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών υπήρχε υποτονική κίνηση, η οποία κατά διαστήματα σημείωνε εξάρσεις.

«Οι μέρες ήταν γιορτινές, αλλά οι τζίροι δεν ήταν», λέει τώρα που η αγορά επέστρεψε στους καθιερωμένους ρυθμούς της και εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες του εμπορικού κόσμου να αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή.

Οπως ενημέρωσε ο ίδιος, κάποιοι τυχεροί έμποροι πέτυχαν να διατηρήσουν τις εισπράξεις τους στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Ομως, η πλειονότητα μέτρησε απώλειες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης θα προχωρήσει στις επόμενες μέρες επίσημα σε απολογισμό της κίνησης, γνωρίζοντας όμως ότι αντίστοιχες απώλειες μέτρησαν και άλλες αγορές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ο εμπορικός κόσμος στρέφει παράλληλα το βλέμμα του στις εκπτώσεις, που θα αρχίσουν στην αγορά του Αλμυρού στις 13 Ιανουαρίου. «Ευελπιστούμε να κλείσουμε τα κενά που προέκυψαν τους προηγούμενους μήνες. Μιλάμε για έναν δύσκολο Οκτώβριο, έναν δυσχερή Νοέμβριο, έναν κακό Δεκέμβρη. Το τελευταίο 3μηνο έφερε πολλές δοκιμασίες στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το ηθικό της αγοράς δεν πτοείται, καθώς ο εμπορικός κόσμος έχει μάθει να αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια. «Ευελπιστούμε τη χρονιά που έρχεται να μειωθεί η φορολογία στο εμπόριο και να εξομαλυνθούν τα πάγια έξοδα λειτουργίας των καταστημάτων. Να σημειωθεί εξυγίανση του εμπορίου όσον αφορά στις περιόδους εκπτώσεων. Να σταματήσει η αναρχία με τις προσφορές και να καθιερωθούν συγκεκριμένα διαστήματα, ώστε να διατηρηθεί το παραδοσιακό εμπόριο.

Τα τελευταία χρόνια ο εμπορικός κόσμος κινείται στους ρυθμούς των αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων που λειτουργούν αθέμιτα», προσθέτει ο ίδιος.

Οι έμποροι πήραν ανάσα με τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πρέπει όμως να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις, ενώ υπάρχει αστάθεια στους τζίρους.

Στις 18 Ιανουαρίου η βράβευση

Η βράβευση της καλύτερης χριστουγεννιάτικης βιτρίνας όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στον ετήσιο χορό της Ενωσης, που διοργανώνεται στο κτήμα Τιμπλαλέξη Παπαθανασίου. Ο διαγωνισμός έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και η αρμόδια επιτροπή επεξεργάζεται τα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου