ΑΛΜΥΡΟΣ

Δέματα αγάπης σε 110 άπορους του Δήμου Αλμυρού

δέματα-αγάπης-σε-110-άπορους-του-δήμου-αλ-259472

Δίπλα στους οικονομικά αδύναμους η Εκκλησία

Πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και η Εκκλησία φροντίζει να μη λείψει τίποτα από κανένα τραπέζι. Σήμερα Δευτέρα τα Σπίτια Γαλήνης στον καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού θα μοιράσουν δέματα αγάπης. Τα κοινωνικά παντοπωλεία θα ενισχύουν επίσης με τρόφιμα.

Ο αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού π. Γεώργιος Μπέκας λέει ότι τα δέματα περιλαμβάνουν κοτόπουλο, κρέας χοιρινό, άλλα είδη τροφίμων που καταναλώνονται στις ημέρες γιορτών, αλλά και γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Πρόβλεψη υπάρχει και για τα μικρά παιδιά, ώστε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους να υπάρχει ένα παιχνιδάκι.

Σε μέρες οικονομικής κρίσης το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας είναι πολύ μεγάλο. Το Σπίτι Γαλήνης Αγ. Δημητρίου διανέμει καθημερινά 80 μερίδες φαγητού. Το Σπίτι Γαλήνης Ευξεινούπολης διανέμει επιπλέον 30 μερίδες φαγητού. Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία στον Άγιο Νικόλαο, τον Πτελεό και τη Σούρπη έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές και δίνουν τρόφιμα στις οικογένειες που έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.

Ο π. Μπέκας λέει ότι η Εκκλησία έχει δίπλα της πολλές επιχειρήσεις που ενισχύουν τη φιλανθρωπική της δράση. Πρόσφατα η αλευροβιομηχανία «Μύλοι Λούλη» προσέφερε άλευρα, που διανεμήθηκαν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ολες οι οικογένειες που έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα βρίσκουν στήριξη στις ημέρες των εορτών. Οι ιερείς θα επισκεφτούν οπωσδήποτε και τους άπορους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για να λάβουν τα δέματα. Θα μιλήσουν μαζί τους για τα προβλήματα.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Παρ’ όλο που βγαίνουμε από την κρίση, φαίνεται ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Εμείς το βλέπουμε αυτό από τα οικονομικά των εκκλησιών, τα οποία είναι περιορισμένα», λέει ο αρχιερατικός επίτροπος Αλμυρού.

Παρά τα προβλήματα, τα Σπίτια Γαλήνης και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία συνεχίζουν το φιλεύσπλαχνο έργο. Έχουν στο πλάι τους πολλούς εθελοντές που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο από την καθημερινότητά τους.

Η ανάγκη που υπάρχει είναι μεγάλη. «Βλέπεις ανθρώπους που ξαφνικά προκύπτει κάτι και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Η Εκκλησία προσπαθεί και εκεί να βοηθήσει αλλά έχει την οικονομική δυνατότητα να ενισχύει με περιορισμένα ποσά, της τάξεως των 100 – 150 ευρώ.

Σε έκτακτες περιπτώσεις παρεμβαίνει και απλώνει χέρι βοήθειας. Πρόσφατα αναζήτησε και βρήκε καταφύγιο σε οικογένεια που έμεινε άνεργη, χωρίς φαγητό και στέγη.

«Εξασφαλίσαμε χώρο σε σπίτι καταβάλλοντας το ενοίκιο. Προσπαθούμε να θεραπεύσουμε την οικογένεια. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα μόνιμα», είπε ο ίδιος.

Σε άλλη περίπτωση η Εκκλησία παρενέβη και πέτυχε οικογένεια που κινδύνεψε να μείνει στον δρόμο να ξεπεράσει το πρόβλημα.

«Πρέπει να κάνουμε τις καρδιές μας φιλόξενες φάτνες. Να αφήσουμε να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας. Να έχουμε αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία. Να λέμε ότι κάθε μέρα είναι ξεχωριστή», λέει ο αρχιερατικός επίτροπος.

Ο ίδιος προτρέπει: «Να φοβόμαστε όταν βλέπουμε ανθρώπους χωρίς θετική διάθεση. Χάνουν τον προσανατολισμό τους και οδηγούνται σε ακραίες λύσεις. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Ο Χριστός με τη γέννησή του έφερε την ελπίδα. Όταν έχουμε το πνεύμα του Χριστού, τότε είμαστε ελεύθεροι σε πολλά πράγματα, άρα μπορούμε να ελευθερώσουμε και τον πλησίον μας», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου