ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξι απόπειρες απάτης σε μια μέρα σε Αλμυρό και Μικροθήβες

εξι-απόπειρες-απάτης-σε-μια-μέρα-σε-αλμ-267205

Ξαναχτύπησε η σπείρα με τις μαϊμού παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης

Επανεμφανίστηκε χθες η σπείρα απατεώνων, που τηλεφωνεί σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων για παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης.

Οι απατεώνες τηλεφώνησαν σε έξι βενζινάδικα στην περιοχή του Αλμυρού και επικαλούμενοι στοιχεία γνωστού φαρμακοποιού της πόλης έθεσαν σε εφαρμογή το κόλπο.

Προσπάθησαν να κάνουν μεγάλες παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και στη συνέχεια να αποστείλουν πλαστά πιστοποιητικά κατάθεσης χρημάτων, ώστε με το πρόσχημα λάθους να ζητήσουν επιστροφή πολλαπλάσιων ποσών.

Ευτυχώς, οι πρατηριούχοι είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τη δράση τους και ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία.

Στο μικροσκόπιο της επιτήδειων μπήκαν βενζινάδικα σε στον καλλικρατικό Δήμο και συγκεκριμένα σε Αλμυρό, Πλάτανο, Πτελεό, αλλά και στις Μικροθήβες.

Σε πρατηριούχο ζήτησαν πετρέλαιο αξίας 590 ευρώ και στη συνέχεια απέστειλαν μέσω email πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης ποσού 5.900 ευρώ.

Η επαγγελματίας φοβήθηκε και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους επιχειρηματίες να μην πείθονται να στέλνουν χρήματα, αν πρώτα δεν σιγουρευτούν για τις καταθέσεις των ποσών.

Από την πλευρά της η Ενωση Βενζινοπωλών Μαγνησίας εφιστά την προσοχή στους πρατηριούχους να μην καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς online. Επιπλέον, να μην εμπιστεύονται έγγραφα που μπορεί να πλαστογραφηθούν. Πανελλαδικά έχουν καταγραφεί περί τα δέκα κρούσματα. Υπάρχει σχετική ενημέρωση από την Ομοσπονδία.

Οι απάτες σε βάρος βενζινοπωλών αυξάνονται το τελευταίο διάστημα λόγω της ζήτησης που έχει το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην ουσία πρόκειται για την ίδια σπείρα που το καλοκαίρι προσπαθούσε να εξαπατήσει γιατρούς και που στο τέλος του καλοκαιριού έδρασε βάζοντας στο μικροσκόπιο ξενοδόχους της Αλοννήσου. Αλλάζει μόνο η δικαιολογία που προβάλλεται κάθε φορά. Οι κλήσεις γίνονται και πάλι από κινητά που φαίνονται να χρησιμοποιούνται από το εξωτερικό από χώρες όπως το Πακιστάν, όπου είναι δύσκολο να υπάρξει έλεγχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου