ΑΛΜΥΡΟΣ

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου και διάκοσμου στον Αλμυρό

φωταγώγηση-χριστουγεννιάτικου-δέντρ-267853

Με μια φαντασμαγορική τελετή άρχισαν προχθές οι γιορτινές εκδηλώσεις του Δήμου Αλμυρού, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου άρχισε με μέλη των Συλλόγων Μικρασιατών, Ανατολικής Ρωμυλίας και Καππαδοκών Αλμυρού να ψάλλουν τα κάλαντα των ιδιαίτερων πατρίδων τους και ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, που παρουσίασαν η παιδική χορωδία και το ορχηστρικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.

Στον χώρο της πλατείας κατά την τελετή φωταγώγησης παρευρίσκονταν αντιπροσωπεία της περιφερειακής επιτροπής Αλμυρού του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Επαρχίας Αλμυρού «Οραμα Ελπίδας», υπό τη σκέπη της Ελπίδας – Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη λειτουργία και προσφορά της ομάδας, αλλά και για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, που υλοποιεί η δημοτική αρχή.

«Να συγχαρώ εγκάρδια» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος «τις τρεις υπέροχες ομάδες που μας γνώρισαν τα κάλαντα από τους τόπους καταγωγής τους με έναν τρόπο μοναδικό. Φωταγωγήσαμε το δέντρο μας και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θα λάμψει η πλατεία μας και οι κεντρικοί δρόμοι. Θα γίνει η πόλη μας γιορτινή.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, όπως και κάνει κάθε χρόνο, ο Δήμος Αλμυρού για να μας βάλει στο πνεύμα των ημερών που έρχονται, αλλά και το πιο εύκολο, θα τολμούσα να πω.

Το πιο δύσκολο είναι να καταφέρει να νιώσει ο καθένας μας το νόημα που περιέχουν όλες οι γιορτινές μέρες που έρχονται. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αγάπη και τη φροντίδα για τον διπλανό μας, για τον άνεργο, τον ανήμπορο, τον φτωχό, τον ηλικιωμένο. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πραγματικό φεγγοβόλημα της ψυχής που δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν εκατομμύρια λαμπιόνια και φιέστες.

Στις μέρες και τους καιρούς που ζούμε, η πιο μεγάλη υπόθεση είναι να τα καταφέρουμε να παραμείνουμε άνθρωποι αφενός και να δρούμε συλλογικά αφετέρου, προκειμένου να στηρίζονται οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είμαι σίγουρος πως οι δημότες του Δήμου Αλμυρού θα έχουν και φέτος αυτή τη συμπεριφορά κι αυτή την ευαισθησία, όπως εξάλλου το έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές.
Γιατί όμορφος και σύγχρονος Δήμος δεν είναι μόνο αυτός που έχει τις πιο μεγάλες και πιο όμορφες πλατείες, δρόμους, γέφυρες και έργα υποδομής. Είναι βέβαια και αυτό. Κυρίως όμως όμορφος και σύγχρονος Δήμος, είναι αυτός που έχει όσο το δυνατό λιγότερους άνεργους, φτωχούς, κοινωνικά αποκλεισμένους, τοξικολογικά εξαρτημένους.

Εναν τέτοιο Δήμο ονειρευόμαστε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δημιουργήσουμε στα χρόνια που έρχονται.

Με τις σκέψεις αυτές, και αφού απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους αντιδημάρχους, αλλά κυρίως στους δημοτικούς υπαλλήλους που μόχθησαν για να φέρουν σε πέρας τη γιορτή, θέλω να ευχηθώ υγεία, χαρά και δύναμη σε όλον τον κόσμο. Χρόνια πολλά σε όλους, καλά Χριστούγεννα» σημείωσε ο δήμαρχος Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου