ΑΛΜΥΡΟΣ

Απογυμνωμένη η καθαριότητα στον Δήμο Αλμυρού

απογυμνωμένη-η-καθαριότητα-στον-δήμο-275683

Μάχη από τα συνεργεία για τον εορταστικό διάκοσμο

Με το μόνιμο προσωπικό των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας απόμεινε η δημοτική αρχή Αλμυρού μετά τη λήξη του κοινωφελούς προγράμματος τον περασμένο Οκτώβριο και την αποχώρηση άλλων δέκα εργαζομένων που έληξαν οι συμβάσεις τους.

Η Υπηρεσία έχει τώρα μόλις εφτά εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν ανάγκες σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο. Η δημοτική αρχή είναι αναγκασμένη να περιμένει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που θα υλοποιηθεί τον Φεβρουάριο, για να αυξήσει το προσωπικό της. Δεν έχει κάποια άλλη δυνατότητα για να επωφεληθεί.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Παπαϊωάννου ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία θα πρέπει να λάβουν και τις άδειές τους.

Η δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό των δέκα εργαζομένων που την περασμένη εβδομάδα έληξαν οι συμβάσεις τους, οι οποίοι έχουν ζητήσει μετατροπή των εργασιακών σχέσεών τους με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το αίτημά τους θα κριθεί στα δικαστήρια μεθαύριο Τρίτη.

«Ο κάθε ένας από τους δέκα εργαζόμενους είναι πολύτιμος για την Υπηρεσία. Ο καθένας ήταν μεγάλη βοήθεια και όλοι μαζί στο σύνολο ήταν ακόμη πιο μεγάλη στήριξη του δήμου», ενημέρωσε.

Οι δέκα εργαζόμενοι απασχολούνταν στον δήμο με οχτάμηνη σύμβαση και στη συνέχεια είχαν επιτύχει να παρατείνουν τις συμβάσεις τους για άλλους τέσσερις μήνες. Μεθαύριο Τρίτη θα διεκδικήσουν νέα παράταση.

«Αυτή τη στιγμή στην Υπηρεσία Καθαριότητας εργάζονται 17 υπάλληλοι στην αποκομιδή απορριμμάτων και στην ανακύκλωση και άλλοι 15 που είναι διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οδηγοί και υδραυλικοί. Οι εργάτες καθαριότητας είναι μόλις εφτά», εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

Αναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Παρά τα όποια προβλήματα η Υπηρεσία Καθαριότητας προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό της εαυτό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Τα συνεργεία της εργάζονται πυρετωδώς, ώστε όλα τα είναι έτοιμα και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Επί του παρόντος το κύριο βάρος πέφτει στον στολισμό της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού. Η Υπηρεσία επέκτεινε τον μπλε ουρανό και στην εμπορική αγορά της πόλης από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι την οδό Βόλου και από την Αθηνάς μέχρι το κτίριο του ΟΤΕ.

Ο στολισμός του Αλμυρού αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές της εβδομάδας και στη συνέχεια η Υπηρεσία θα συνεχίσει με τον διάκοσμο στις πλατείες και τα χωριά των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου