ΑΛΜΥΡΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο πρ. δήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Ράππος

έφυγε-από-τη-ζωή-ο-πρ-δήμαρχος-αλμυρού-277843

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Σπύρος Ράππος, σε ηλικία 84 ετών.

Ο Σπύρος Ράππος, πατέρας της Ζωής Ράππου η οποία ήταν υποψήφια δήμαρχος Αλμυρού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, και διετέλεσε Δήμαρχος Αλμυρού επί σειρά πολλών ετών.

Διετέλεσε δήμαρχος Αλμυρού για 16 χρόνια, καθώς εκλέχθηκε για τέσσερις 4ετίες (1979-82, 1991-98 και 2003-06) και είναι ο μακροβιότερος Δήμαρχος της πόλης.Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μαγνησίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού.

Η κηδεία του πρώην δημάρχου Αλμυρού θα γίνει, δημοσία δαπάνη, σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Αλμυρού.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Αλμυρού

Συλλυπητήρια δήλωσή του ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρει τα εξής: «Αποχαιρετούμε σήμερα τον Σπύρο Ράππο, μια μεγάλη προσωπικότητα των αυτοδιοικητικών πραγμάτων του Δήμου μας και γενικότερα της Μαγνησίας, που σημάδεψε με τη δράση του μια ολόκληρη εποχή.

Αφιέρωσε όλη του τη ζωή και την ανεξάντλητη ενεργητικότητά του στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία των ανθρώπων του. Πάντα στο μυαλό του είχε την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών του και εργάζονταν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ γι’ αυτό.

Αγάπησε πολύ τον τόπο μας και τους συμπολίτες του ο Σπύρος Ράππος. Μα και αγαπήθηκε εξίσου από τους δημότες, που αναγνώριζαν στο πρόσωπό του έναν από αυτούς, έναν ανιδιοτελή εργάτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, έναν οραματικό άνθρωπο με πρώτιστο μέλημά του την προκοπή της τοπικής κοινωνίας.

Γι αυτό και τον τίμησαν, αναθέτοντάς του για τέσσερις -συνολικά- τετραετίες το αξίωμα του Δημάρχου Αλμυρού, ως υπηρέτη του κοινού καλού.

Βρεθήκαμε αντίπαλοι στον καλόν αγώνα του πολιτικού στίβου και πολλές φορές διαφωνήσαμε, συγκρουστήκαμε ίσως κάποιες άλλες, μα έχοντας πάντα στο μυαλό μας την εξεύρεση του πιο ασφαλούς τρόπου για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Πολλές φορές τον συμβουλευτήκαμε, καταφύγαμε στην μεγάλη εμπειρία του και στη βαθιά γνώση του πάνω στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών αναγκών.

Λένε πως κανένα κενό δεν αφήνει η φύση και η ζωή χωρίς να το αναπληρώσει, και είναι σωστό αυτό.

Ωστόσο, κάποιες φορές, οι απώλειες κάποιων ανθρώπων, είναι πραγματικά δυσαναπλήρωτες. Σήμερα, η κοινωνία του Αλμυρού, έχει να αντιμετωπίσει μία από αυτές.

Θα βρίσκεται πάντα στο νου και την καρδιά μας ο Σπύρος Ράππος, ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησε πράγματι με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο του και ποτέ δεν πρόδωσε τους εντολείς του, τους πολίτες του Δήμου μας.

Θέλω να απευθύνω τα πιο ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, τους δικούς του ανθρώπους. Να είναι γεροί, να τον θυμούνται πάντα, να ζει μέσα από αυτούς. Όπως θα ζει, ασφαλέστατα, και στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας του Αλμυρού».

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του τέως Δημάρχου Αλμυρού Σπύρου Ράππου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 12:00μμ και σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ:

  1. Εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
  2. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  4. Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεστεί με δημοτική δαπάνη και με τις τιμές εν ενεργεία Δημάρχου.
  5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
  6. Να προσφέρει στη μνήμη του εκλιπόντος ποσό 2.000 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγ. Νικολάου Αλμυρού και σε άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα της περιοχής.
  7. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις περαιτέρω ενέργειες.

Συλλυπητήρια του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού αναφέρει:

«H Διοίκηση και οι φίλοι του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Σπύρου Ράππου, επιθυμούν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους συγγενείς και στους οικείους του.

Ο κ Σπύρος Ράππος διετέλεσε Πρόεδρος του Γ.Σ.Α. από το 1966 έως το 1980(με εξαίρεση τη διετία 1976-78)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου