ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δημ. Εσερίδης

στην-αντεπίθεση-πέρασε-ο-δημ-εσερίδης-281343

«Εμείς εξοφλήσαμε τα χρέη που βρήκαμε. Αναζητήστε πηγές χρημάτων από αλλού για τον προϋπολογισμό»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, που συζητούσε για την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του 2019 και του προϋπολογισμού.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης διαφώνησε με την απόφαση της δημοτικής αρχής να απεντάξει μικρά έργα με πηγή χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ για αναζήτηση πόρων.

«Εμείς βρήκαμε χρήματα και πληρώσαμε όλα τα χρέη. Να αναζητήσετε από αλλού πηγές χρημάτων. Εμείς βρήκαμε χρηματοδοτήσεις για πάρα πολλά έργα, όπως για την εσωτερική οδοποιία, την αγροτική, τον φωτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εσερίδης.

Νωρίτερα η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αρετή Μπέη είχε ενημερώσει το Σώμα ότι είναι απαραίτητη η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος για να καταρτίσει η δημοτική αρχή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

«Για να καταρτίσουμε τον προϋπολογισμό χρειάζεται να καταργηθούν μικρά έργα με πηγή χρηματοδότησης από τα τακτικά έσοδα», ενημέρωσε η αντιδήμαρχος και αναφέρθηκε στα έργα συνολικού προϋπολογισμού 862.000 ευρώ που απεντάσσονται, που είναι το γήπεδο 3Χ3 Βρύναινας, τσιμεντοστρώσεις, η οδοποιία στον Αλμυρό, οι αναπλάσεις πλατειών στον Πτελεό και το Κρόκιο, οι τσιμεντοστρώσεις στην Ανάβρα και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης.

Για την απένταξη των αναπλάσεων στον Πτελεό διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για να ενημερωθεί για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ενημέρωσε ότι η απένταξη των έργων είναι προσωρινή και δεσμεύτηκε όταν δημοπρατηθεί κάποιο από τα μεγάλα έργα με το νέο έτος και απελευθερωθούν χρήματα, τα εν λόγω έργα να πάρουν εκ νέου τον δρόμο της υλοποίησης.

Τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευση Νίκος Καλλές, ο οποίος υπεραμύνθηκε του έργου της δημοτικής αρχής Εσερίδη.

«Σήμερα με ένα τρόπο σωστό η κ. Μπέη αναιρεί τον εαυτό της», είπε ο κ. Καλλές επισημαίνοντας ότι «στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα ούτε για τα καύσιμα. Με 10.000 ευρώ μπορείτε να καταργήσετε και τη σκεπαστή λαϊκή και να πάρετε 1.000.000 ευρώ», προέτρεψε ακολούθως ο κ. Καλλές, επισημαίνοντας το πλούσιο πρόγραμμα σε έργα που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή Εσερίδη, η οποία, όπως είπε, νοικοκύρεψε τον δήμο.

Η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από την παράταξη του κ. Εσερίδη και τη Λαϊκή Συσπείρωση, επικεφαλής της οποίας είναι ο Σάββας Τσόγκας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου