ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο εδώλιο αδέρφια για την νταλίκα με τις 10.000 φιάλες λαθραίου αλκοόλ

στο-εδώλιο-αδέρφια-για-την-νταλίκα-με-τ-288186

Το φορτίο είχε ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό στο ύψος της Σούρπης

Υπόθεση λαθρεμπορίας αλκοόλ, η διαδρομή της οποίας ανακόπηκε στη Μαγνησία, στο ύψος του Αλμυρού, εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Κατηγορούμενα δύο άτομα, ηλικίας 45 και 50 ετών, αδέρφια μεταξύ τους.

Οι δύο τους είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν σε αστυνομικό μπλόκο στην νταλίκα, που οδηγούσε ο ένας κατηγορούμενος, εντοπίστηκε φορτίο 10.000 φιαλών ποτών χωρίς την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, το οποίο προωθούνταν από τη Βουλγαρία στην Αθήνα. Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων συνελήφθη, στη διάρκεια του ίδιου αστυνομικού ελέγχου, να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και κινούνταν ως προπομπός, επιβλέποντας εάν υπάρχουν αστυνομικά μπλόκα στη διαδρομή.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι της λαθρεμπορίας και της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, της οπλοκατοχής, καθώς και περί υγειονομικών παραβάσεων σε σχέση με τη νόθευση ποτών.

Πρωτόδικα στον οδηγό της νταλίκας είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών και στον κατηγορούμενο ως προπομπό 5 μηνών, με το δικαστήριο να κρίνει την ενοχή τους για το σύνολο των κατηγοριών και τις ποινές να επιδέχονται έφεσης και αναστολής.

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η οποία διεκόπη χθες, η πλευρά υπεράσπισης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας, καθώς τα ποτά προέρχονταν από τη Βουλγαρία, που είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και ότι υπάρχει διοικητική παράβαση, αλλά όχι αξιόποινη πράξη. Η υπεράσπιση επικαλέστηκε επίσης αποτελέσματα δειγματοληψιών από τις φιάλες ποτών, σύμφωνα με τα οποία μικρό μέρος διαπιστώθηκε ότι ήταν νοθευμένα.

Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου πρότεινε την ενοχή τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται εν αναμονή της δικαστικής απόφασης.

Τότε, μετά το μπλόκο στην νταλίκα, οποία ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας και της ΟΠΚΕ στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Σούρπης, η Αστυνομία ανακοίνωνε ότι με βάση την καταμετρηθείσα ποσότητα των φιαλών αλκοόλ χωρίς τις νόμιμες ετικέτες, οι διαφυγόντες φόροι υπερέβαιναν το ποσό των 108.794,82 ευρώ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν επεκταθεί και αναζητούνταν μέλη του ίδιου κυκλώματος, τα οποία κρύβονταν πίσω από την τεράστια παραγγελία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου