ΑΛΜΥΡΟΣ

Προτάσεις προς διαβούλευση για τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό του Δήμου Αλμυρού

προτάσεις-προς-διαβούλευση-για-τεχνι-301036

Από τον επιμελητηριακό σύμβουλο Κώστα Πανταζώνα

Σειρά προτάσεων κατέθεσε στον πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αλμυρού ο επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Πανταζώνας.

Με αφορμή τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου, ο κ. Πανταζώνας αναφέρεται σε σημαντικά έργα, που πρέπει να δρομολογηθούν στον Αλμυρό και να δώσουν λύσεις.

Εμφαση δίνει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στον Πτελεό, επισημαίνοντας την ανάγκη σύνταξης μελέτης και ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων – προγραμμάτων.

Παράλληλα, ψηλά στην ιεράρχηση των έργων, που πρέπει να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης, τοποθετηθεί την αποχέτευση στο Αχίλλειο, καθώς, όπως σημειώνει, αποτελεί το μοναδικό χωριό στο παραλιακό μέτωπο που δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο.

Τρία ακόμη σημαντικά έργα θέτει στο τραπέζι του διαλόγου για να ληφθούν υπόψη ο επιμελητηριακός σύμβουλος. Είναι η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ώστε το κέντρο να είναι προσβάσιμο απ’ όλα τα σημεία της πόλης, η αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας με την ασφαλτόστρωση των κεντρικών αγροτικών δρόμων και τη δημιουργία υποδομών με γεφυράκια και τσιμεντοσωλήνες και τέλος η κατασκευή κυκλικών κόμβων.

Οσον αφορά στον νέο προϋπολογισμό του Δήμου, ο επιμελητηριακός σύμβουλος προτείνει δημιουργία κωδικού για χριστουγεννιάτικες δράσεις, αντίστοιχες με γειτονικών ανταγωνιστικών πόλεων.

Ενδεικτικά αναφέρει τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου χωριού στο πάρκο στη θέση Πλατάνια, με εγκατάσταση λούνα παρκ, σπίτι του Αη Βασίλη και σύνδεση του πάρκου με την εμπορική αγορά μέσω τροχήλατου τρένου.

Επίσης δίνει έμφαση στην ενίσχυση των κωδικών για μελέτες έργων, αμοιβές ειδικών συμβούλων και κάλυψη εξόδων μετακίνησης των στελεχών του Δήμου στις επαφές τους με στελέχη υπουργείων και ευρωπαϊκών γραφείων για άμεση και έγκυρη ενημέρωση και απορρόφηση νέων και υπό εξέλιξη προγραμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου