Τώρα ζητούν αναβολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-16, 15:42:17
Τώρα ζητούν αναβολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Απορρίφτηκαν από την Εισαγγελία Βόλου οι αιτήσεις, που κατέθεσαν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

 

Αναβολή εκτέλεσης της ποινής ζήτησαν χθες, μετά την απόφαση φυλάκισής τους για τα επεισόδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού την περασμένη Τετάρτη, οι δύο από τους τρεις καταδικασθέντες, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται σαν «θεματοφύλακες του Συντάγματος»!

Οι καταδικασθέντες, οι οποίοι είναι κάτοικοι Αλμυρού ηλικίας 47 και 55 ετών, ζήτησαν να μην οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού. Ο ένας επικαλέστηκε επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους για την αναβολή της εκτέλεσης της ποινής, ενώ ο δεύτερος σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Βόλου απέρριψε τις αιτήσεις τους και διέταξε κανονική εκτέλεση της ποινής. Οι καταδικασθέντες μετέφεραν προχθές τα επεισόδια στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου δικάστηκαν για εξύβριση, απειλή, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας και άρνηση στην υποβολή εγκληματικής σήμανσης.

Παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε ο λόγος για να δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους, αρνούνταν να απαντήσουν στην έδρα για τα επεισόδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και επαναλάμβαναν ότι είναι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», ότι «ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε εσχάτη προδοσία στις 24/11/11» και ότι «το Σύνταγμα έχει καταλυθεί και ισχύει το άρθρο 120, που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να επαναφέρει την τάξη με κάθε τρόπο».

Μάλιστα, συμπεριφέρονταν υποτιμητικά στην έδρα του δικαστηρίου. Ελεγαν ότι δεν την αναγνωρίζουν, ενώ αρνούνταν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου και καταφέρονταν στο Αυτόφωρο με προσβλητικά σχόλια, όπως «είστε προδότες, είστε κατοχικοί».

Οι δύο καταδικασθέντες συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν ο 47χρονος διαμαρτυρήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι του, με άλλους δύο ομοϊδεάτες του, εξυβρίζοντας και μεταξύ άλλων απειλώντας τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, απείλησαν τον έναν αστυνομικό να του ξηλώσουν την επωμίδα, ενώ δεν απομακρύνονταν από το Αστυνομικό Τμήμα διαταράσσοντας τη λειτουργία του και δεν έδιναν τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=