ΑΛΜΥΡΟΣ

Δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση δύο Ι.Χ. στον Αλμυρό

δικογραφία-για-εμπρησμό-από-πρόθεση-δ-303874

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου δύο πολίτες αντίκρισαν ολοσχερείς καταστροφές

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τους περίεργους εμπρησμούς δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων στον Αλμυρό ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα αναφορικά με την ταυτότητα ή τα κίνητρα των δραστών, ενώ και από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού δεν φαίνεται να προκύπτουν διαφωτιστικά στοιχεία.

Ωστόσο, δεδομένη θεωρείται η δράση εμπρηστών. Η μικρή απόσταση που είχαν το ένα αυτοκίνητο από το άλλο, τα σημεία όπου ήταν σταθμευμένα σε δρόμους όπου δεν υπήρχε κίνηση και νόμιμα, οι καταθέσεις των παθόντων που δεν είχαν υπόψη τους το παραμικρό οδηγούν ότι πίσω από τις πυρκαγιές κρύβονται άγνωστοι δράστες που εκτέλεσαν σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Βόλου για περαιτέρω ενέργειες. Από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι φωτιές προκλήθηκαν από εμπρησμό από πρόθεση.

Επισημαίνεται ότι οι εμπρησμοί σημειώθηκαν βραδινές ώρες προς ξημερώματα της εθνικής επετείου. Στο μουσείο της πόλης και στις εργατικές κατοικίες έκπληκτοι οι ιδιοκτήτες ήρθαν αντιμέτωποι με ολοσχερείς καταστροφές.

Αραγε συνδέονται τα περιστατικά με τους περίεργους εμπρησμούς αυτοκινήτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας εκείνο το διάστημα;

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης προέκυπτε ότι άγνωστοι δράστες έριξαν στα οχήματα υλικό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε το υλικό πρέπει να ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτο. Οι εμπρηστές ήθελαν να προκαλέσουν ολοσχερείς ζημιές και το κατάφεραν.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων δεν είχαν λόγια για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους από τις εικόνες καταστροφής όταν σοκαρισμένοι διαπίστωσαν τι συνέβη. Είχαν καινούργια και καλοσυντηρημένα τα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, τα είχαν νόμιμα παρκαρισμένα και σε σημεία όπου δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση ώστε να ενοχλούν.

Οι πυροσβεστικές αρχές του Νομού τώρα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν διάπραξη παρόμοιων ενεργειών σε αντίστοιχες περιστάσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου