ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταγγελίες για bullying και ξύλο σε σχολείο του Αλμυρού

καταγγελίες-για-bullying-και-ξύλο-σε-σχολείο-307071

Απελπισμένοι γονείς ζητούν σχολικό ψυχολόγο

Τοποθέτηση σχολικού ψυχολόγου ζητούν για Γυμνάσιο στον Αλμυρό απελπισμένοι γονείς μαθητών του σχολείου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του almyros.gr, δύο μαθητές τού εν λόγω σχολείου είναι υπαίτιοι για συστηματικό bullying και ξύλο στο Γυμνάσιο.

Οι γονείς ενημερώνουν ότι οι δύο μαθητές κάλεσαν συμμαθητή τους «να μιλήσουν» αμέσως μετά το σχολείο, ενώ είχε διαρρεύσει ότι του είχαν στήσει ενέδρα να τον χτυπήσουν. Ο μαθητής αποφάσισε να αποφύγει τους δύο μαθητές. Εκείνοι πληροφορήθηκαν ότι δεν είχε σκοπό να πάει στο «ραντεβού» και τελικά αμέσως μετά το κουδούνι ο ένας τον ακολούθησε και ο άλλος του έκλεισε τον δρόμο. Ο μαθητής που τον ακολούθησε τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι, τον έριξε από το ποδήλατό του, με αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί ελαφρά και από την πτώση.

Αναπάντητες κλήσεις σε ακατάλληλες ώρες, μηνύματα, βίντεο και φωτογράφιση συμβάντων και μηνυμάτων είναι μερικές από τις πρακτικές των δυο μαθητών για την ψυχολογική πίεση των στόχων τους.

Η διεύθυνση του σχολείου ενεργεί με σκοπό τη σύσταση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την καλύτερη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Το ζήτημα οδεύει προς επίλυση όσον αφορά στις εκπαιδευτικές ώρες, αλλά οι γονείς ζητούν την άμεση παρέμβαση όχι μόνο των φορέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και άλλων φορέων, καθώς το bullying των μαθητών εντείνεται κυρίως εκτός σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου