ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξυπηρέτησε εκατοντάδες πολίτες

εξυπηρέτησε-εκατοντάδες-πολίτες-309930

Το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού στηρίζει την κοινωνία

Συνολικά 1.347 πολίτες εξυπηρετήθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα. Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. O πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εστιάζει αφενός σε υποδοχή, ενημέρωση και διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αφετέρου στην ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Στόχος είναι να αποτελέσει ένα «frontdesk» υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο. Οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών.

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

Γ) Παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Αλμυρού, άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, άνεργοι /ες και άτομα με αναπηρία και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από την ψυχολόγο Δάφνη Γιαννούλη και δύο κοινωνικούς λειτουργούς την Αλεξάνδρα Σχουλή και τον Αθανάσιο Κόκκαλη. Οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00 – 15:00.

Επικοινωνία τηλ. 2422026366 και 2422350232, [email protected], δ/νση Βασ. Κων/νου 117.Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου