ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάθειρξη 5 ετών για μεγάλη κομπίνα στον Αλμυρό

κάθειρξη-5-ετών-για-μεγάλη-κομπίνα-στον-320094

Σε δύο ημεδαπούς περίπου 50 ετών- Ζημίωσαν τρείς επαγγελματίες με δεκάδες χιλιάδες ευρώ εν μέσω κρίσης

Έφτιαξαν με τα χέρια τους τα διαμερίσματα μίας ολόκληρης πολυκατοικίας και δεν έλαβαν ούτε ευρώ. Κάθειρξη επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο ημεδαπούς ηλικίας περίπου 50 ετών για απάτη που συνέβη στον Αλμυρό στην έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Ο ένας κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης πολυκατοικίας, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών, ενώ ο δεύτερος συνεργάτης του στη κομπίνα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

Από κοινού κρίθηκαν ένοχοι για απάτη, καθώς το δεύτερο αδίκημα της πλαστογραφίας με το οποίο κατηγορούνταν υποβαθμίστηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε σε εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για κομπίνα που στήθηκε το 2009 με θύματα επαγγελματίες που ανέλαβαν να τελειώσουν 3οροφη οικοδομή.

Εργασίες συνολικού κόστους 180.000 ευρώ εκτέλεσαν οι τρεις επαγγελματίες παθόντες που έφτιαξαν τα κουφώματα, τις κουζίνες, το ασανσέρ συνολικά δέκα διαμερισμάτων.

Ωστόσο, οι κόποι των εργασιών τους δεν ανταμείφθηκαν ποτέ. Οι επιταγές που τους χορηγήθηκαν ήταν πλαστές. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος προσποιούταν τον ιδιοκτήτης της οικοδομής και καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, εξαφανίστηκε μετά το πέρας των εργασιών.

Οι παθόντες άρχισαν να ερευνούν τι συνέβη και τότε διαπίστωσαν ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης δεν ήταν το πρόσωπο με το οποίο κλείνονταν οι συμφωνίες για τις εργασίες αλλά ένας άλλος ημεδαπός, ο οποίος παρουσιαζόταν ως επιστάτης της οικοδομής και με το πρόσχημα ότι θα αγόραζε διαμέρισμα τους παρότρυνε να έρθουν σε επικοινωνία με τον απατεώνα που μιλούσαν για τις συμφωνίες.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της οικοδομής δεν είχε χρήματα για να την τελειώσει και σκαρφίστηκε το «κόλπο» εξαπατώντας τους επαγγελματίες.

Η δίκη των κατηγορούμενων ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την επιβολή καθείρξεων. Δικηγόρος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Νικόλαος Μακρής.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της οικοδομής καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών καθώς του αναγνωρίστηκε ο πρότερος σύννομος βίος. Στον συνεργό του απατεώνα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Αμφότεροι οι καταδικασθέντες δεν παρουσιάστηκαν στη δίκη για να απολογηθούν και εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους. Ωστόσο, πρωτοδίκως εξεταζόμενοι φέρονται να απέδιδαν κατηγορίες ο ένας στον άλλο.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα ετών για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου