ΑΛΜΥΡΟΣ

Σχέδιο εμπρησμών σε Ι.Χ. στον Αλμυρό

σχέδιο-εμπρησμών-σε-ι-χ-στον-αλμυρό-321594

Οι αρχές εξετάζουν αν τα συμβάντα συνδέονται με εμπρησμούς ΙΧ, που σημειώθηκαν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Εμπρησμοί δύο αυτοκινήτων ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στον Αλμυρό. Στο Μουσείο της πόλης και στις εργατικές κατοικίες έκπληκτοι οι ιδιοκτήτες ήρθαν αντιμέτωποι με ολοσχερείς καταστροφές. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα διαπίστωσε ότι τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο, ενώ και ο χρόνος εκδήλωσης των πυρκαγιών με διαφορά λίγων ωρών προβληματίζει. Αραγε συνδέονται τα περιστατικά με τους περίεργους εμπρησμούς αυτοκινήτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τα τελευταία 24ωρα;

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα σήμανε συναγερμός μετά από κλήσεις διερχόμενων τα ξημερώματα της εθνικής επετείου. Οι πυροσβέστες που συνέδραμαν προσπάθησαν με κάθε τρόπο να περισώσουν τις περιουσίες, όμως μάταια. Τα δύο αυτοκίνητα, ΙΧ μάρκας Mercedes και επίσης ΙΧ μάρκας Toyota, παραδίδονταν στις φλόγες μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι άγνωστοι δράστες έριξαν στα οχήματα υλικό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε το υλικό πρέπει να ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτο. Οι εμπρηστές ήθελαν να προκαλέσουν ολοσχερείς ζημιές και το κατάφεραν.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων δεν είχαν λόγια για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους από τις εικόνες καταστροφής όταν σοκαρισμένοι διαπίστωσαν τι συνέβη. Είχαν καινούργια και καλοσυντηρημένα τα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, τα είχαν νόμιμα παρκαρισμένα και σε σημεία όπου δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση ώστε να ενοχλούν.

Οι παθόντες δεν είχαν να αναφέρουν τίποτα το ασυνήθιστο να συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουν προσωπικές διαφορές με κανέναν, ώστε να κινηθούν οι υποψίες ότι πίσω από τα συμβάντα μπορεί να υπάρχουν προσωπικές διαφορές.

Η καταστροφή των δύο αυτοκινήτων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα προβληματίζει ιδιαίτερα την πυροσβεστική αρχή. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο πανομοιότυπα συμβάντα σε απόσταση 150 – 200 μέτρων το ένα από το άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα συμβάντα ενημερώθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που κλήθηκε για συνδρομή με τη συλλογή διαφωτιστικών στοιχείων. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα συνεχίζει την προανάκριση ερευνώντας προσεκτικά κάθε πτυχή των εμπρησμών, που καλύπτει πέπλο μυστηρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο τα περιστατικά να συνδέονται με τους περίεργους εμπρησμούς που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αθήνα.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της εθνικής επετείου σημειώθηκαν δέκα εμπρησμοί οχημάτων και μοτοσικλέτας, ενώ ανάλογα κρούσματα καταγράφηκαν και χθες για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου