ΑΛΜΥΡΟΣ

Β. Χατζηκυριάκος: «Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για μεταφορά μεταναστών»

β-χατζηκυριάκος-δεν-υπάρχει-τίποτα-ε-328793

Απαντά ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος – Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στον Αλμυρό

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για μεταφορά προσφύγων από τα νησιά σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού». Αυτό απαντά ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος με αφορμή δημοσιεύματα, που συγκαταλέγουν τον Αλμυρού σε περιοχές, που θα φιλοξενήσουν συνολικά 20.000 μετανάστες μέχρι το τέλος του 2019, με αποτέλεσμα να προκύπτουν έντονη ανησυχία και προβληματισμός στους πολίτες.

«Σίγουρα το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα είναι από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και πολύ περισσότερο χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ελλάδα.

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας, που δέχονται όλους τους τελευταίους μήνες τεράστιους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν και τον αριθμό των μόνιμων Ελλήνων κατοίκων σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε απολύτως και κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να αποφασιστεί η δημιουργία χώρου εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, υπό τις παρούσες συνθήκες», αναφέρει.

Ο ίδιος σημειώνει: «Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ομαλότερη επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος. Οχι όμως χωρίς να έχουν επιλυθεί ζητήματα όπως αυτό της εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου, με τις κατάλληλες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης και με εξασφαλισμένο το ανθρώπινο δυναμικό που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτούς τους χώρους ώστε η διαμονή των προσφύγων να μη δημιουργεί προβλήματα».

Διευκρινίζοντας ότι από επαφές και επικοινωνίες που είχε δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο για το ενδεχόμενο μεταφοράς, διατυπώνει τέλος την ελπίδα:

«Κανείς να μη σκεφτεί να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον Δήμο Αλμυρού σχετικά με το ακανθώδες αυτό ζήτημα, διότι θα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες σε όλους όσοι θα εμπλακούν σε αυτό, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους πρόσφυγες και, φυσικά, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και έντονη.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να αποπειρώνται κάποιοι να το «επιλύουν» επί χάρτου, χωρίς συνεννόηση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου