ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού για το νέο σχολικό έτος

τα-δίδακτρα-στο-δημοτικό-ωδείο-αλμυρο-355663

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού

Καθορίστηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, τα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγγραφή γίνεται μόνο μια φορά στην αρχή κάθε εκπαιδευτικού έτους και περιλαμβάνει μία ή και περισσότερες δραστηριότητες του μαθητή για τα αναγνωρισμένα και μη αναγνωρισμένα όργανα 20€ και για τα ερασιτεχνικά 10€

Η εγγραφή δεύτερου ή τρίτου μέλος της οικογένειας είναι 10 €.

Εκπτώσεις ύψους 10% προβλέπονται στις εγγραφές για προεξόφληση διδάκτρων, για φοίτηση δύο αδελφών μαθητών, για φοιτητές και τρίτεκνους, ενώ για τους πολύτεκνους και τα ΑμεΑ προβλέπεται έκπτωση 50%.

Τα μηνιαία δίδακτρα για αναγνωρισμένα και μη αναγνωρισμένα όργανα στο προκαταρκτικό τμήμα για τρία έτη σπουδών είναι 65 ευρώ (60΄όργανο και 60΄ ομαδική θεωρία), ενώ στην κατώτερη τάξη για τρία έτη σπουδών είναι 75 ευρώ (60΄όργανο και 60΄ ομαδική θεωρία), στη μέση τάξη για τρία έτη σπουδών 100 ευρώ (80΄όργανο και 60΄υποχρεωτικά μαθήματα θεωρητικών), στην ανώτερα τάξη για τρία έτη σπουδών 145 ευρώ (100΄ όργανο + υποχρεωτικά Μαθήματα: μουσική δωματίου, πρίμα βίστα ή εκ πρώτης όψεως ανάγνωση και πρακτικό διδασκαλείο – 2 έτη) και για το πτυχίο μετά το πέρας του 3ου έτους Ανωτέρας είναι 450 ευρώ, ενώ τα εξέταστρα είναι 150 ευρώ.

Στα θεωρητικά και ανώτερα θεωρητικά μαθήματα και συγκεκριμένα στο ειδικό αρμονίας Α’ και Β’ έτος (60΄βασικό μάθημα και υποχρεωτικά επιμέρους μαθήματα δηλ. Σολφέζ, Ντικτέ, 2 έτη Ιστορία μουσικής, 2 έτη Πρακτικό διδασκαλίας, 1 έτος Μορφολογία, 1 έτος Στοιχεία Βυζαντινής Μουσικής και υποχρεωτικό πιάνο μέχρι Α΄ Μέσης) τα δίδακτρα μειώθηκαν σε 100 ευρώ από 110 ευρώ. Στο ειδικό αρμονίας Γ’ έτος μειώθηκαν στα 110 ευρώ από 130 ευρώ.

Αντίστοιχα τα μηνιαία δίδακτρα για την τάξη αντίστιξης Α’Β’ και Γ’ (90΄βασικό μάθημα και Πιάνο Ανωτέρας Α΄) είναι 165 ευρώ και για την Τάξη Φυγής (90΄βασικό μάθημα και Πιάνο Ανωτέρας Β΄) επίσης 165 ευρώ.

Τα υπόλοιπα δίδακτρα έχουν ως εξής:

Μουσική Προπαιδεία: 20 € (ομαδικό ολιγομελές τμήμα 60΄)

Ερασιτεχνικό Τμήμα: 40€ τα 40΄ και 60€ τα 60΄ η θεωρία είναι ενσωματωμένη κατά τη διδασκαλία του οργάνου.

Φροντιστηριακό Τμήμα προετοιμασίας εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών (γκρουπ έως δυο ατόμων) 145€.

Επιπλέον ώρα μαθήματος κατόπιν συνεννόησης 40€.

Τα εξέταστρα καταβάλλονται μια φορά το χρόνο πριν από τις προαγωγικές εξετάσεις των βασικών περιόδων: Για τα αναγνωρισμένα και μη αναγνωρισμένα όργανα 20€, για τα ερασιτεχνικά 10€.

Εξέταστρα σε δεύτερο ή τρίτο μέλος της οικογένειας 10 €.

Κατατακτήριες εξετάσεις: Δικαίωμα στον σπουδαστή να περάσει σε μεγαλύτερο επίπεδο σπουδών 360€ (Το αναγραφόμενο ποσό συνήθως μοιράζεται μεταξύ των υποψηφίων και καταβάλλεται στους εξεταστές που επιβάλλεται σύμφωνα με το ΥΠ.ΠΟ.A να είναι μουσικοί ωδείου, καθώς δεν είναι εσωτερικές προαγωγικές εξετάσεις).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου