ΑΛΜΥΡΟΣ

«Δεν έγινε κάποια παρανομία» – Τι λέει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του μοιραίου λούνα παρκ στον Αλμυρό

δεν-έγινε-κάποια-παρανομία-τι-λέει-357203

«Δεν έγινε κάποια παρανομία», υποστηρίζει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του μοιραίου λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή της μια 14χρονη μαθήτρια στον Αλμυρό, με αφορμή την επιστολή που υπογράφει η αντισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου που έχει ζητήσει προκαταρκτική έρευνα για το τραγικό δυστύχημα.

ΗΕισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διενήργησε ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη από διορισθέντα διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό (μέλος του ΤΕΕ) σχετικά με τις συνθήκες και την ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ.

Όπως δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του STAR ο Χρήστος Νάστος, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του μοιραίου Λούνα Παρκ στον Αλμυρό, δεν έχει γίνει καμία παρανομία, ενώ ερωτηθείς γιατί αφού είναι προφανές ότι το μηχάνημα είναι πάνω από 15 ίππους -για την ακρίβεια 123- στον δήμο Αλμυρού κατατέθηκε έγγραφο για 15 ίππους, απάντησε: «Δεν είναι κρυφό ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος ξεπερνούσε κατά πολύ τους 15 ίππους… μάλλον είναι κι αδιάφορο. Είναι σαφές ότι είναι ένα μηχάνημα με μεγάλη ιπποδύναμη που μπορούσε να μεταφέρει περίπου 30 ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των 15 ίππων».

«Ενδεχομένως κάποιο παρέσυραν την αξιότιμη και αξιοσέβαστη για να συντάξει και να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο με αυτό το περιεχόμενο, αφού ύστερα από έρευνα του γραφείου τέτοια προϋπόθεση από τον νόμο δεν ορίζεται. Δεν είναι υποχρέωση του επιχειρηματία να επιχειρεί την έκδοση αδείας μεγαλύτερα των 15 ίππων», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος ζήτησε να μη συνδέεται ο θάνατος της 14χρονης με τις προϋποθέσεις που ζητούνται για την έκδοση αδειών στα λούνα παρκ. Επίσης, από την κουβέντα προέκυψε ότι υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά στις σχετικές άδειες.

Δείτε το βίντεο του STAR

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”, λέγοντας ότι η διάταξη που αναφέρεται στο πόρισμα έχει καταργηθεί. Δείτε τι είπε για την ιπποδύναμη των μηχανημάτων και τις προϋποθέσεις για τις άδειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου