ΑΛΜΥΡΟΣ

Επισκέψιμα το ερχόμενο καλοκαίρι τα ναυάγια σε Αμαλιάπολη και Αλόννησο

επισκέψιμα-το-ερχόμενο-καλοκαίρι-τα-ν-359172

Δημιουργούνται προοπτικές για τον τουρισμό της Μαγνησίας

Ετοιμα θα είναι για να λειτουργήσουν το καλοκαίρι του 2020 τα πρώτα σε όλη τη χώρα επισκέψιμα ναυάγια, τα πρώτα στη χώρα υποβρύχια μουσεία, τα οποία βρίσκονται στην Αλόννησο και την Αμαλιάπολη. Η Μαγνησία και η χώρα ολόκληρη αποκτούν ένα νέο προϊόν το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό αλλάζοντας άρδην το σημερινό τοπίο.

Η Μαγνησία και η Θεσσαλία καινοτομούν σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε χθες σε δηλώσεις του στο Volos Palace, στη διάρκεια ημερίδας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία, κάναμε το θεσμικό πλαίσιο και του χρόνου ανοίγουμε τους πρώτους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους. Είναι τα τρία ναυάγια του Παγασητικού στον Δήμο Αλμυρού (Κίκυνθος, Τηλέγραφος, Ακρα) και το ένα ναυάγιο στην Περιστέρα που είναι ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα γιατί είναι το αρχαιότερο που μπορεί να επισκεφθεί άνθρωπος στον κόσμο. Και αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός», ανέφερε ο ίδιος.

«Και βέβαια έχουμε και δύο Κέντρα Ενημέρωσης – Πληροφόρησης, ένα στην Αλόννησο και ένα στην Αμαλιάπολη, όπου μπορεί να περιηγηθεί κανείς στα ναυάγια, να δει τι περιέχουν και την αξία τους», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι σε βάθος χρόνου ο νομός θα έχει συνολικά εννέα επισκέψιμα ναυάγια στις εν λόγω περιοχές, αλλά και στη Σκόπελο.

«Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και την προβολή, αλλά και τα νέα μίνι μουσεία. Αυτή είναι η καινοτομία, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Αγγελος Μαγκλής από την Ατλαντίς Συμβουλευτική αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα Bluemed και την αναπτυξιακή προοπτική της Μαγνησίας κάνοντας λόγο για μία σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Ο καταδυτικός τουρισμός είναι μία μεγάλη βιομηχανία. Μάλιστα, σύγχρονα ναυάγια υπάρχουν πολλά, αλλά αρχαία επισκέψιμα όπως αυτά της Μαγνησίας με Κέντρα Ενημέρωσης Επισκεπτών, λίγα», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η ενημέρωση που ετοιμάζει η Περιφέρεια με τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις εξειδικευμένου τουρισμού θα προσελκύσει στη Μαγνησία τουρίστες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που ενδιαφέρονται για καταδύσεις, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και ξεκίνησε με χαιρετισμούς. Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος που παρακολούθησε την εκδήλωση εξήρε την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη δημιουργία των καταδυτικών πάρκων.

Επισημαίνεται ότι σήμερα Παρασκευή αυτήν την ώρα πραγματοποιείται ανοιχτή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, ενώ αύριο Σάββατο (και όχι την Παρασκευή όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά) στις 11 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης Αμαλιάπολης και θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκόπων της Μαγνησίας στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού (ΚΕΕΚ) και κολυμβητική επίσκεψη στο ναυάγιο της Κικύνθου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου