Τελετή εγκαινίων στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού στην Αμαλιάπολη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-25, 15:00:18
Τελετή εγκαινίων στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού στην Αμαλιάπολη

Θα αναδειχθούν τρία ναυάγια του Δυτικού Παγασητικού

 

Στα εγκαίνια του Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Κοινού στην Αμαλιάπολη θα προχωρήσουν μεθαύριο Παρασκευή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Τα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θα τελεστούν στις 12 το μεσημέρι στο δημοτικό κατάστημα Αμαλιάπολης.

Το ΚΕΕΚ βασίζεται στο σχεδιασμό ενός εκθεσιακού και ενημερωτικού κέντρου όπου μέσω των προηγμένων τεχνολογιών θα αναδειχθούν και τα τρία ναυάγια του Δυτικού Παγασητικού Κίκινθος, Γλάρος και Τηλέγραφος του προγράμματος Bluemed.

Η μορφή του τουρισμού υποβρύχιας επισκόπησης και ερασιτεχνικής φωτογράφησης ενάλιων αρχαιολογικών χώρων, που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην περιοχή, εκτιμάται ότι θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για όλους, όπως αύξηση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αύξηση της απασχόλησης, προβολή της περιοχής και της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Ακόμη θα προσφέρει ανάδειξη και ταυτόχρονα προστασία της υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του πλούσιου βυθού στις θέσεις των επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων που θα λειτουργούν ως υποβρύχια μουσεία.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=