ΑΛΜΥΡΟΣ

Δήμος Αλμυρού: Ατομική ευθύνη η ομαλή λειτουργία της πόλης

δήμος-αλμυρού-ατομική-ευθύνη-η-ομαλή-λ-369453

Μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Αλμυρού να σεβαστούν, να διαφυλάξουν το κέντρο της πόλης ώστε να λειτουργήσει με κανόνες στέλνει η δημοτική Αρχή με ανοικτή επιστολή της.

Αναλυτικά, από τον Δήμο Αλμυρού αναφέρονται τα εξής:

«Πεποίθησή μας είναι ότι τη λειτουργία μιας πόλης, προσδιορίζουν η πολεοδομική της συγκρότηση, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι πλατείες, τα πεζοδρόμια, η προσβασιμότητα σ΄ αυτούς, οι δρόμοι, τα κτήρια (ιδιωτικά και δημόσια).

Το νέο, πανέμορφο, κέντρο του Αλμυρού, είναι πλέον πραγματικότητα εδώ και μερικά χρόνια και ανήκει στους πολίτες. Όμως, χρειάζεται να το σεβαστούμε, να το διαφυλάξουμε, να λειτουργήσει με κανόνες, και ο κάθε πολίτης έχει χρέος να συμβάλλει σ΄ αυτή τη κατεύθυνση.

Αυτοί οι κανόνες οφείλουν να τηρούνται από όλους ανεξαιρέτως τους δημότες. Δεν είναι – και δεν μπορεί να γίνει – επιτρεπτή η παραβίασή τους. Δεν μπορεί η εικόνα του κέντρου που άλλαξε προς το καλύτερο τον χαρακτήρα της πόλης μας, να αμαυρώνεται από το αντικανονικό και παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων σε σημεία που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του αφενός και θέτουν εμπόδια στην κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων αλλά και στην ασφαλή προσπέλασή του από τους πεζούς, αφετέρου.

Δεν μπορεί στο όνομα της εξυπηρέτησης της δικής μας μικρής ευκολίας να παρεμποδίζεται η ομαλή καθημερινή λειτουργία όλων των δημοτών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης, ούτε των υπηρεσιών που προσφέρονται και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Η Δημοτική αρχή της πόλης, απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες να συναισθανθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ομαλή, ανεμπόδιστη και ασφαλή λειτουργία της πλατείας, των κοινόχρηστων χώρων της και του κέντρου της πόλης γενικότερα.

Πολιτισμός είναι πρώτα και κύρια, ο τρόπος ζωής στη καθημερινότητά μας.

Οφείλουμε να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, στην μικρή κλίμακα της πόλης μας και συνθέτουν την καθημερινότητά μας.

Για να πετύχουμε ως κοινωνία όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεν είναι οι οικονομικοί μόνο παράγοντες. Είναι και ο τρόπος λειτουργίας μιας πόλης-κοινωνίας, οι αξίες και οι αρχές της.

Είμαστε βέβαιοι πως οι πολίτες θα ανταποκριθούν (όπως άλλωστε το κάνουν ήδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία) και θα αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη, ακόμη και οι ελάχιστοι που έως τώρα, αρνούνται να το πράξουν»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου