Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή απέκτησε το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-13, 11:37:14
Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή απέκτησε το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

«Ελληνες σπουδαστές σώζουν ζωές», με αυτόν τον τίτλο περιγράφει το EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL (ERC, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) τη διοργάνωση του 1ου  Επίσημου Σεμιναρίου BLS Πανελλαδικά στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης τον Φεβρουάριο 2018, με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για την προσπάθεια των μαθητών να  προσφέρουν τρεις   απινιδωτές στην πόλη τους  https://www.erc.edu/news/greek-students-save-lives.

Μετά από ένα χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 2ο Επίσημο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και χρήσης απινιδωτών (BLS /AED) για 30 μαθητές στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης (το 3ο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα) με την επίσημη Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση σε σχολεία, το οποίο  οργανώθηκε από το Καρδιολογικό Τμήμα του 404 ΓΣΝΛ, το Υπουργείο Παιδείας, το ΙΕΠ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Διευθυντής των σεμιναρίων είναι ο Στρατιωτικός Καρδιολόγος Γιατρός και Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 Γ.Σ.Ν. Λάρισας κ. Παρίσης Χαράλαμπος.

Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου, «Ιδιαίτερο κύρος έδωσε στο σεμινάριο αλλά και στην προσπάθειά μας να ενταχθούν στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών τα μαθήματα για την ΚΑΡΠΑ, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη».

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Κολυνδρίνη  συνεχάρη τη σχολική κοινότητα για τη σημαντική πρωτοβουλία να αποκτήσουν οι μαθητές ένα  σημαντικό εφόδιο που είναι απαραίτητο για την προστασία της ζωής και αποτελεί απόδειξη σεβασμού για τους συνανθρώπους και τους παρότρυνε να προσπαθούν με όση δύναμη έχουν να πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν στη ζωή τους όσο δύσκολοι και αν είναι, να αγαπούν το σχολείο και να εμπιστεύονται τους εκπαιδευτικούς τους οι οποίοι προσπαθούν για την ευρύτερη γνώση.

Η κ. Κολυνδρίνη υποσχέθηκε ότι θα αποκτήσει και το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η υπόσχεσή της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/9/2019 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, με την παράδοση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στη Διευθύντρια του σχολείου κ. Σταυραντώνη Μαρία, από τον Περιφερειάρχη κ. Κων/νο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κολυνδρίνη και στον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για το πολύτιμο δώρο που χάρισαν στο σχολείο.

Ευχαριστούν επίσης θερμά τον κ. Παρίση Χαράλαμπο και τους εκπαιδευτές του για την μοναδική εμπειρία που έζησαν οι μαθητές και την ευκαιρία που τους δόθηκε να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=