Λεπτομερής εξέταση του «χαλιού» από πραγματογνώμονες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-12, 09:47:19
Λεπτομερής εξέταση του «χαλιού» από πραγματογνώμονες

Επί τρεις ώρες δοκιμάζονταν οι προδιαγραφές του παιχνιδιού

 

Επί τρεις ώρες διενεργούσαν χθες το πρωί οι πραγματογνώμονες την εξέταση του παιχνιδιού – θανάτου, που έκοψε τη ζωή σε κοριτσάκι ηλικίας 13 ετών στην αυλαία της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος οι πραγματογνώμονες προχώρησαν σε λεπτομερή καταγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών του παιχνιδιού και του τρόπου λειτουργίας του.

Για την υπόθεση έχουν οριστεί τρεις συνολικά πραγματογνώμονες μηχανικοί αρμόδιοι για να εξετάσουν τις προδιαγραφές λειτουργίας του «χαλιού».

Παρών στη διαδικασία ήταν και ο τεχνικός σύμβουλος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ και του χειριστή. Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 13χρονης δεν παραβρέθηκε. Εξάλλου ο τεχνικός σύμβουλος δεν έχει από τον νόμο τη δυνατότητα να παρέμβει, απλώς παραβρίσκεται στη διαδικασία ως φυσική παρουσία εάν και εφόσον το επιθυμεί.

Τέλος, παρόντες στη διαδικασία ήταν ο δικηγόρος της υπεράσπισης Χρήστος Νάστος και αστυνομικοί από το Τμήμα Αλμυρού.

Το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης, που εκτιμάται ότι θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα στις επόμενες εβδομάδες.

Επί του παρόντος ο κ. Νάστος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τη μέχρι τώρα εικόνα, ενώ και ο δικηγόρος της οικογένειας της 13χρονης περιμένει το πολυαναμενόμενο πόρισμα.

Πάντως, από πληροφορίες του περιβάλλοντος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ επισημαινόταν χθες ότι η εταιρεία που είχε πιστοποιήσει το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό μηχάνημα επέτρεπε για τη χρήση του ελάχιστο ηλικιακό όριο αυτό των οκτώ ετών με ύψος ένα μέτρο και είκοσι εκατοστών.

Παρά ταύτα η επιχείρηση λειτουργίας του λούνα παρκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να επέβαλε αυστηρότερα κριτήρια, δηλαδή χρήση του μηχανήματος από άτομα άνω των 13 και των 14 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η πραγματογνωμοσύνη πραγματοποιήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου με διερευνώμενο αδίκημα τη θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο και διά παραλείψεως.

Στο πλαίσιό της θα ληφθούν καταθέσεις από τον βασικό χειριστή του μηχανήματος που την ημέρα του μοιραίου απουσίαζε από το λούνα παρκ και από κάθε αρμόδιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=