ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκινά η πραγματογνωμοσύνη στο παιχνίδι του θανάτου

ξεκινά-η-πραγματογνωμοσύνη-στο-παιχν-379192

Τεχνικό σύμβουλο όρισε και η οικογένεια της άτυχης 13χρονης

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η πραγματογνωμοσύνη για τις προδιαγραφές λειτουργίας του «χαλιού», που έκοψε εντελώς άδικα και αιφνίδια τη ζωή ενός 13χρονου κοριτσιού στην αυλαία της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Στη διαδικασία θα συμμετάσχει και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 13χρονης, που αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης εκτιμάται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης μετά την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου.

Στο πλαίσιό της θα εξεταστεί εάν το μηχάνημα λειτουργούσε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, καθώς πολλές από τις καταθέσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας μαρτυρούν ανεξήγητα αυξημένη ταχύτητα.

Βάσει του πορίσματος και των λοιπών καταθέσεων θα διαπιστωθεί εάν η αναφερόμενη αυξημένη σε σχέση με την κανονική ένταση της περιστροφής του «χαλιού» οφειλόταν σε μηχανολογικό πρόβλημα ή ζήτημα χειρισμού.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι το πόρισμα δεν αναμένεται να εκδοθεί άμεσα. Ισως μάλιστα να πρόκειται και για πολυήμερη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι το προηγούμενο διάστημα τόσο η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, όσο και ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος ισχυρίστηκαν ότι όλα είναι νόμιμα, το μηχάνημα είναι πιστοποιημένο και δεν υπάρχει η δυνατότητα στον τρόπο λειτουργίας του για αυξομείωση της ταχύτητας.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή της οικογένειας της άτυχης κοπέλας δεν προέβη σε καμία απολύτως δήλωση και τήρησε σιγή.

Ωστόσο, η πολιτική αγωγή βρίσκεται σε αναμονή των δικαστικών εξελίξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει υπομονετικά την έκδοση του πορίσματος σε προβλεπόμενη προκαθορισμένη ημερομηνία σκοπεύοντας να κινηθεί νομικά, καθώς στα χέρια της έχει σημαντικά στοιχεία.

Η οικογένεια της μικρούλας είναι συντετριμμένη, ενώ μόνο ως ευτύχημα μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο πατέρας της οικογένειας είναι καλύτερα στην υγεία του και πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Υπενθυμίζει ότι οι στιγμές χαλάρωσης στο παζάρι του Αλμυρού, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες κόσμος, εξελίχθηκαν σε εφιάλτη στις 10.45 το βράδυ της 30ής Αυγούστου. Το «χαλί», όπου ήταν ανεβασμένη η μικρούλα, μετατράπηκε σε παιχνίδι θανάτου και τρόμου για τα παιδιά και τους ενήλικες, που διασκέδαζαν εκεί, όταν σε ανύποπτη χρονική στιγμή άρχισε να περιστρέφεται με ιλιγγιώδη, σύμφωνα με τις περιγραφές μαρτύρων, ταχύτητα.

Ολα τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν σοκαρισμένα και προσπαθούσαν να κρατηθούν, σύμφωνα με μάρτυρες. Το αγγελούδι δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εκσφενδονίστηκε και χτύπησε στους προβολείς του διπλανού παιχνιδιού, στο «ταψί», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου