ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλούσια παρακαταθήκη έργων στον Δήμο Αλμυρού

πλούσια-παρακαταθήκη-έργων-στον-δήμο-382076

Από τον τέως δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη και την ομάδα του «Αλμυρός, Ευθύνη, Δημιουργία»

Πλούσια παρακαταθήκη έργων και μελετών στον Δήμο Αλμυρού άφησαν ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης και η παράταξή του «Αλμυρός, Ευθύνη Δημιουργία». Το ταμείο μετρά έσοδα 2.354.164 ευρώ, ενώ ο καλλικρατικός Δήμος συγκαταλέγεται στους δέκα πρώτους ΟΤΑ της Ελλάδας στην αποτελεσματικότητα για την υλοποίηση επενδύσεων σύμφωνα με την αξιολόγηση του Κέντρου Μελετών «Μάρκος Δραγούμης».

Προχωρώντας σε απολογισμό δράσης ο κ. Εσερίδης λέει ότι αισθάνεται υπερήφανος για το έργο, που επιτεύχθηκε με πολλή δουλειά, δικαιοσύνη και ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες, με τις βασικές αξίες της εντιμότητας και της εργατικότητας καθώς ο ίδιος και η παράταξή του ήταν πάντοτε παρόντες.

Πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις έγιναν πράξη. Ο κ. Εσερίδης λέει: «Δημιουργήσαμε το αμαξοστάσιο του Δήμου, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 40% όταν οι άλλοι Δήμοι έκαναν αυξήσεις. Υποστηρίξαμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στη στελέχωση και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ενισχύσαμε οικονομικά όλες τις δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στηρίξαμε τον πολιτισμό».

Μεγάλη φροντίδα δόθηκε και στο δάσος Κουρί, ενώ καταβλήθηκε προσπάθεια και έγινε σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών.

Ο τέως δήμαρχος λέει ότι: «Ως Δημοτική Αρχή, δουλεύοντας προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου από τις 6 το πρωί, με ήθος και πάντα έχοντας τον έλεγχο της εργασίας».

Η δημοτική αρχή Εσερίδη παραδίδει έργα για την αγροτική οδοποιία, την «Ανάπλαση – Βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Πτελεού», την «Ανάπλαση – Βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Σούρπης», την «Ανόρυξη υδρογεωτρήσεων στα Ζηρέλια και στο Κουρί», την «Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από την πηγή της Καρυάς και σύνδεση αυτού με το Κρόκιο», έργα πυροπροστασίας, την «Επισκευή – συντήρηση αθλητικών χώρων», δημοτικών κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων, σχολικών κτηρίων, έργα για την εσωτερική οδοποιία, πλακοστρώσεις πεζοδρόμων και πεζοδρομιών. Είκοσι συνολικά έργα παρέδωσε, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα δεκατέσσερα έργα.

Ομως, μακρά είναι η λίστα με τα έργα προς δημοπράτηση. Η λίστα περιλαμβάνει τα εννέα συνολικά έργα, μεταξύ άλλων και τα εξής:

  1. Ανέγερση νέου 1ου Νηπιαγωγείου.
  2. Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης.
  3. Επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  4. Ανάπλαση αλσυλλίου στον Πλάτανο.
  5. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Ευξεινούπολης.

Ακόμη έχουν υποβληθεί οι φάκελοι για χρηματοδότηση εφτά συνολικά έργων μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:

  1. Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Ανάβρας.
  2. Αντικατάσταση αγωγών αμιαντοτσιμέντου σε τμήμα του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού.
  3. Ανέγερση 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.
  4. Επίστρωση δαπέδου στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού.
  5. Δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης Κοινού Αμαλιάπολης στο πλαίσιο του έργου Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων στο Δυτικό Παγασητικό.
  6. Κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στα Πλατάνια.

Κάνοντας τον απολογισμό ο τέως δήμαρχος λέει ότι «δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στην έναρξη του έργου της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Ξηριά. Θέσαμε σε λειτουργία το φράγμα Μαυρομάτι. Κάναμε το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης στη δυτική πλευρά του Παγασητικού και για το σταμάτημα της αυθαιρεσίας.

Στον οικονομικό τομέα, αντιμετωπίσαμε καθημερινά δικαστικές αγωγές με μεγάλα ποσά που κάποια από αυτά δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα που θεωρούσαν ότι ο Δήμος είναι σπίτι τους. Με αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης απέναντι σε όλους τους πολίτες διεκδικήσαμε την είσπραξη οφειλών από άτομα που δεν ήταν συνεπείς για σειρά ετών προς τον Δήμο.

Προχωρήσαμε στην καταγραφή και αποτίμηση των ακινήτων ιδιοκτησίας», αναφέρει.

Ετσι η δημοτική αρχή Εσερίδη παρέδωσε ταμείο με υπόλοιπο χρημάτων ύψους 2.354.164 ευρώ.

Παράλληλα εξόφλησε όλα τα τιμολόγια μέχρι και τον Ιούλιο του 2019 και όσα τιμολόγια κατατέθηκαν τον Αύγουστο του 2019.

«Μέσα σ’ αυτήν την πορεία θεωρώ πως όντως έγιναν πολλά. Δεν έγιναν δυστυχώς όλα. Υπήρξαν περιπτώσεις που παλέψαμε να πείσουμε και δεν τα καταφέραμε. Που χρειάστηκε να συγκρουστούμε, να παραβλέψουμε το πολιτικό κόστος και γιατί όχι να χαλάσουμε καρδιές.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, πιστεύω πως με αξιοπρέπεια, με σύνεση, αλλά και με πολύ πολλή δουλειά καταφέραμε να αφήσουμε σημαντική παρακαταθήκη σε οργάνωση, κουλτούρα, χειροπιαστό έργο και ώριμες μελέτες, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για το ξεκίνημα του δημιουργικού έργου της νέας Δημοτικής Αρχής», τονίζει.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «το μέλλον του τόπου δεν παύει να μας προβληματίζει και να μας κινητοποιεί. Η προσφορά και η δημιουργία στον τόπο μας είναι ένας αγώνας που θα συνεχιστεί. Με καθαρή συνείδηση, με πνεύμα συνεργασίας, με διάθεση αλληλεγγύης», εξηγεί.

Τέλος, ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι συνέδραμαν. «Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν μαζί μου για την πραγμάτωση των στόχων που μαζί θέσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, που χωρίς τη βοήθειά τους σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

Εύχομαι στη νέα Δημοτική Αρχή να πετύχει. Το οφείλει στον τόπο μας και στους κατοίκους του», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου