ΑΛΜΥΡΟΣ

Δάκρυσε και ο ουρανός στο «αντίο» στην 13χρονη

δάκρυσε-και-ο-ουρανός-στο-αντίο-στην-1-389273

Ράγισαν και οι πέτρες σήμερα στο τελευταίο «αντίο» στην αδικοχαμένη 13χρονη.

Με δάκρυα στα μάτια συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και σύσσωμη η τοπική κοινωνία είπαν το τελευταίο αντίο στην 13χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, και με το λευκό της φέρετρο την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της 13χρονης, ήταν η μητέρα και τα αδέλφια της. Ο πατέρας της δεν κατάφερε να την αποχαιρετίσει. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί από τον Βόλο στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Την άτυχη κοπέλα αποχαιρέτησαν και οι καθηγητές της. «Ηταν πολύ αγαπητή. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι» δήλωσε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι το σχολείο θα καλέσει ψυχολόγους να στηρίξει τους συμμαθητές της».

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της 13χρονης μαθήτριας είναι αποφασισμένη να κινηθεί δικαστικά κατά πάντως υπεύθυνου, ενώ το πόρισμα των πραγματογνωμόνων αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ως αιτία θανάτου της κοπέλας αναφέρεται «κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κακώσεις στα κάτω άκρα», ενώ την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια

Δύο πραγματογνώμονες ανέλαβαν να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος και ένα από τα πρώτα πράγματα που αναμένεται να ελέγξουν είναι το αν τα μηχανήματα του λούνα παρκ έχουν ισχύ έως 15 ίππους, όπως ορίζει ο νόμος και όπως δηλώνουν τα δικαιολογητικά που υπέγραψε ο μηχανικός και κατέθεσε η 73χρονη ιδιοκτήτρια στο Δήμο Αλμυρού, προκειμένου να πάρει την απαιτούμενη άδεια.

Φως στα κενά στις παραλείψεις αλλά και στον τρόπο λειτουργίας όλων αυτών των παιχνιδιών που αναπτύσσουν μάλιστα μεγάλες ταχύτητες ρίχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται διαρκώς, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει η κατάθεση του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού.

Πρόκειται για έναν 32χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα. Ηταν ο άνθρωπος που χειριζόταν το μοιραίο παιχνίδι του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί», στο οποίο διασκέδαζε η άτυχη 13χρονη, όταν εκσφενδονίστηκε, καρφώθηκε στη μεταλλική βάση άλλου παιχνιδιού και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου του που μίλησε στο in.gr «ο 32χρονος είναι συγκλονισμένος και δηλώνει ότι δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, διότι δεν έκανε κάποιο χειρισμό που να προκάλεσε το περιστατικό αυτό». Οπως αποκαλύπτει μάλιστα, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού προκειμένου να δώσει την κατάθεσή του για το τραγικό περιστατικό.

«Ξεπέρασε το πρώτο σοκ και είναι έτοιμος να καταθέσει» υπογραμμίζει ο κ. Χρήστος Νάστος, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα αποδειχτεί πως ο χειριστής ήταν κατάλληλος, ενώ και το μηχάνημα διέθετε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ερωτώμενος γιατί τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 32χρονος υποστήριξε πως τρομοκρατήθηκε. «Πανικοβλήθηκε και θεωρούσε ότι στην αστυνομία θα βρισκόταν η οικογένεια του παιδιού και θα τον λίντσαραν. Όταν βρισκόμασταν στο αστυνομικό τμήμα, του ζήτησα να προσέλθει αυθορμήτως και αυτοβούλως διότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου