ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανάγκη η αγορά αυτοκινήτου για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στον Αλμυρό

ανάγκη-η-αγορά-αυτοκινήτου-για-τα-αδέσ-390485

Τι περιμένουν οι φιλόζωοι από τη νέα δημοτική αρχή Αλμυρού

Η προηγούμενη δημοτική αρχή υλοποίησε ένα σημαντικό πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Πραγματοποίησε πάνω από 200 στειρώσεις. Συνεργάστηκε με κτηνίατρο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κάλυπτε τις ανάγκες σίτισης των ζώων ιδιωτικού κυνοκομείου. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα και να καλύψει και τα κενά που υπάρχουν.

Οι φιλόζωοι στον Δήμο Αλμυρού αναμένουν από τη νέα δημοτική αρχή να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο για την εφαρμογή του προγράμματος και να προχωρήσει στην καταγραφή και το τσιπάρισμα των ζώων.

«Ολα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή Αλμυρού παρείχε αυτοκίνητο από τις υπηρεσίες της για την περισυλλογή των ζώων. Ομως, το τελευταίο πεντάμηνο δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα αυτοκίνητο που να είναι ειδικά κατασκευασμένο», είπε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία», Αθηνά Υφαντή.

Σημαντική ανάγκη υπάρχει και για το τσιπάρισμα των ζώων. Η κ. Υφαντή εξηγεί ότι «πρέπει να γίνει η καταγραφή των ζώων και να υπάρχει και σαφής εικόνα στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς. Μόνο έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις».

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου έχει ήδη συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και έχει συζητήσει για τα θέματα που υπάρχουν.

Στον Δήμο Αλμυρού υπάρχουν πολλά κρούσματα εγκατάλειψης ζώων. Οπως σημειώνει, στην παραλία του Αλμυρού ασυνείδητοι αφήνουν συνεχώς κουτάβια.

Σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο υπάρχουν πολλά αδέσποτα. «Ερχονται από άλλες πόλεις και τα αφήνουν εδώ, καθώς είμαστε κοντά στην εθνική. Το έχω δει να συμβαίνει και εγώ η ίδια και άλλοι πολίτες».

Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν αγέλες αδέσποτων ζώων σε πολλά σημεία του καλλικρατικού δήμου. Η κ. Υφαντή λέει ότι ειδικά στον Πτελεό υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αδέσποτα που δεν έχουν φροντίδα.

Το ευχάριστο για τους φιλόζωους τον τελευταίο καιρό είναι ότι το καλοκαίρι περιορίστηκαν αισθητά και σχεδόν εκμηδενίστηκαν τα κρούσματα θανάτωσης ζώων. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν υπήρχαν πάρα πολλά περιστατικά. «Σε ένα μήνα μπορεί να είχαμε και τρεις θανατώσεις ζώων», υπενθυμίζει η ίδια, ενώ τονίζει ότι η δημοτική αρχή πραγματοποίησε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να συνεχισθεί και να καλυφθεί στα κενά που παρουσιάζει.

Η απόκτηση αυτοκινήτου, η καταγραφή και το τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κρίνεται ότι είναι επιτακτικής σημασίας.

Από κει και πέρα το Φιλοζωικό Σωματείο προχωρά ανά τακτά διαστήματα σε ενέργειες για την ευαισθητοποίηση στο θέμα της εγκατάλειψης ζώων. Στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού συμμετείχε με περίπτερο και διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου