ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον Αλμυρό σήμερα ο Νίκος Λυγερός

στον-αλμυρό-σήμερα-ο-νίκος-λυγερός-392301

Θα μιλήσει για την εξέλιξη του ανθρώπου στο καφέ FAS

Διάλεξη του εξυπνότερου Ελληνα στον κόσμο διοργανώνει στον Αλμυρό ο Αλμυριώτης συγγραφέας Γιώργος Πανταζώνας. Σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου στις 20:30 στο καφέ FAS της κεντρικής πλατείας Αλμυρού θα παραβρεθεί και θα απευθύνει διάλεξη ο δρ. Νίκος Λυγερός.

Ο Νίκος Λυγερός θα μιλήσει με θέμα «Η εξέλιξη του ανθρώπου από την κοινωνία στην ανθρωπότητα».

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Νίκος Λυγερός συμπεριλαμβάνει την πόλη του Αλμυρού στο πρόγραμμα των διαλέξεων του ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, συστήνοντας την έννοια της ανθρωπότητας και επεξηγώντας τη διαφορά της από την κοινωνία.

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Ελληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford -Binet). Είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.

Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυΐας.

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Διακεκριμένος για την επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Γεννήθηκε το 1968 στον Βόλο. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.

Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.

Μεταξύ άλλων, ίδρυσε το ίδρυμα Αλτρουισμός στην Κύπρο και την οργάνωση The Pi Society και είναι μέλος της Mensa.

Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους.

Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, «είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου