ΑΛΜΥΡΟΣ

Συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία στον Αλμυρό

συγκλονιστική-μαρτυρία-για-την-τραγω-392541

Στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του Λούνα Παρκ προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά την τραγωδία χθες το βράδυ στον Αλμυρό, που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία για την τραγωδία στον Αλμυρό μιας αυτόπτης μάρτυρας, η οποία μαζί με το παιδί της βρίσκονταν πάνω στο παιχνίδι μαζί με την άτυχη 13χρονη.

Η Β.Δ. μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ περιγράφει ό,τι έζησε πάνω στο παιχνίδι «χαλί» μαζί με την 12χρονη κόρη της, πριν η διασκέδαση μετατραπεί σε ανείπωτη τραγωδία.

Όπως περιγράφει η Β.Δ. «το νορμάλ ήταν να ανεβαίνει το παιχνίδι στην κορυφή να σταματάει για μισό λεπτό, μετά κάνει άλλη μία στροφή, αρχίζει να μειώνει ταχύτητα και να σταματάει και να κατεβαίνει. Αυτό ήταν το νορμάλ, έτσι λειτουργούσε το παιχνίδι. Χθες όμως ανεβαίνει πάνω, σταματάει λίγο πάνω, τα καθίσματα ήταν πάνω, αρχίζει να κατεβαίνει, κάνει τον κύκλο γρήγορα χωρίς να σταματήσει πάνω και ενώ έπρεπε να σταματήσει για το τέλος, αυτό συνέχιζε να κάνει συνέχεια στροφές με ιλιγγιώδη ταχύτητα γύρω -γύρω. Εκανε αρκετούς κύκλους και εκεί έγινε το συμβάν».

Και προσθέτει: «Εγώ ήμουν πάνω στο παιχνίδι με την κόρη μου 12 χρονών. Μέχρι ένα σημείο η νορμάλ μετά που άρχισε και έκανε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους κύκλους πανικοβλήθηκα. Σκεφτόμουν τι κάνει το παιδί μου, είχαν μελανιάσει τα χέρια μου. Το παιδί μου ήταν όρθιο δεν μπορούσε να καθίσει στο κάθισμα από τις στροφές, ήταν στο αέρα. Είχα βάλει τα πόδια μου και τα χέρια μου και προσπαθούσε να κρατούσα το παιδί. Αν δεν ήμουν εκεί το παιδί θα έφευγε. Αφού και εγώ σηκωνόμουν από το κάθισμα, ένοιωθα ότι θα φύγω. Ηταν τραγικό. Το παιχνίδι σταμάτησε όταν εκσφενδονίστηκε το παιδί, έκοψε την ταχύτητα για να σταματήσει».

Η Β.Δ., όπως λέει, δεν κατάλαβε ότι κάποιο παιδί «έφυγε» από το παιχνίδι γιατί ήταν στην άλλη άκρη. Απλά είχε πανικοβληθεί, όπως αναφέρει, ενώ όταν το παιχνίδι ήταν κοντά στο έδαφος για να σταματήσει άρχισε να βρίζω τον χειριστή.

Περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που ακολούθησαν η Β.Δ. λέει: «Ολοι κατέβαζαν τα παιδιά ουρλιάζοντας. Τα κατέβαζαν και τα έπαιρναν μακριά όλα τα παιδιά. Ούρλιαζαν και έτρεχαν. Αρχισε να έρχεται ο κόσμος και έλεγα, «τί έκανε, πού είναι, να τον πιάσουμε, να φωνάξουμε την Αστυνομία». Δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Μετά όταν είδα τον κόσμο να μαζεύεται στο διπλανό παιχνίδι έμαθα ότι έφυγε το παιδί από το παιχνί».

Η Β.Δ., όπως τονίζει μόλις ήρθαν οι αστυνομικοί στον χώρο πήγε και του δήλωσε ότι θέλει να κάνει καταγγελία και ήδη έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Συγκεκριμένα, χθες με αίμα βάφτηκε η αυλαία της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού. Παιδάκι που ήταν στο παζάρι με την οικογένειά του έπεσε από παιχνίδι του λούνα παρκ. Πρόκειται για κοριτσάκι ηλικίας μόλις 13 ετών, το οποίο δυστυχώς δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι διασώστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα προσπαθούσαν να το κρατήσουν στη ζωή με κάθε τρόπο προχωρώντας σε μαλάξεις ανάμεσα στο πλήθος κόσμου. Ολόκληρο το παζάρι «πάγωσε». Στο Κέντρο Υγείας της περιοχής διακομίστηκαν επτά πολίτες που λιποθύμησαν βλέποντας το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10.30 χθες το βράδυ και στο τόπο ήχησαν σειρήνες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και της Αστυνομίας. Στην εμποροπανήγυρη επικράτησε απόλυτο χάος. Ολόκληρο το Κέντρο Υγείας Αλμυρού τέθηκε σε συναγερμό.

Η μητέρα του κοριτσιού βλέποντας το παιδί πεσμένο στο έδαφος κατέρρευσε. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αλμυρού έδωσαν επί τόπου πρώτες βοήθειες και μετέφεραν το αγγελούδι στο Κέντρο Υγείας, ενώ Κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου έσπευδε για να το παραλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 13χρονη είχε ακόμη σφυγμό όταν παρελήφθη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανήλικη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι του λούνα παρκ που λέγεται «χαλί» το οποίο μοιάζει με σφυρί και γυρίζει γύρω γύρω όταν ενώ ήταν ανεβασμένο εκεί το παιχνίδι άρχισε να περιστρέφεται με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι συνήθως.

Το κορίτσι χτύπησε το κεφάλι του και στα κάτω άκρα πέφτοντας σε άλλο παιχνίδι το «ταψί» και κατέληξε κάτω από την μπαλαρίνα με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αρχίζουν να φωνάζουν. Ανάμεσα στους σοκαρισμένους πολίτες οι πυροσβέστες που κατέφθαναν λίγο αργότερα άρχιζαν τις ενέργειες για τον απεγκλωβισμό. Το αγγελούδι τραυματίστηκε σοβαρά καθώς έπεσε από μεγάλο ύψος.

Στον τόπο μετέβησαν άμεσα και στελέχη της δημοτικής αρχής Αλμυρού που ενημερώθηκαν για το δυστύχημα.

Ολοι οι επισκέπτες της εμποροπανήγυρης προσεύχονταν στον Θεό το κοριτσάκι να γίνει καλά και να επανέλθει όταν η κινητή μονάδα παραλάμβανε το παιδί, όμως μάταια. Το κοριτσάκι εξέπνευσε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας παρά το γεγονός ότι είχε διασωληνωθεί.

Στον τόπο του δυστυχήματος οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού στο παζάρι Αλμυρού –Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου