ΑΛΜΥΡΟΣ

«Βούλιαξε» από κόσμο το παζάρι Αλμυρού

βούλιαξε-από-κόσμο-το-παζάρι-αλμυρο-396908

Χιλιάδες επισκέπτες στην εμποροπανήγυρη – Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση επισκεπτών στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, που άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Παρασκευή. Στο παζάρι της πόλης συνέρρεαν το Σαββατοκύριακο κατά εκατοντάδες οι λάτρεις της εμποροπανήγυρης, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και πολλοί «Ράμπο» του πρώην ΣΔΟΕ από τη Θεσσαλονίκη που προχωρούσαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού Αθανάσιο Μπίσδα, υπεύθυνο για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, το περασμένο διήμερο η προέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη και στις ψησταριές και μάλιστα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα να μην χωρι να πέσει καρφίτσα.

«Δεν είχε προηγούμενο η επισκεψιμότητα που καταγράφηκε. Πραγματικά τόσο μεγάλη προσέλευση υπάρχει για πρώτη φορά στα χρονικά», ανέφερε ο κ. Μπίσδας που είναι υπεύθυνος για την επιτυχή διοργάνωση επί σειρά ετών.

Τα στελέχη της δημοτικής αρχής Αλμυρού που επισκέφτηκαν επίσης την εμποροπανήγυρη ήταν επί ποδός ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όλοι οι επισκέπτες να είναι ικανοποιημένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο οι πολίτες που επισκέφτηκαν το παζάρι μπορεί να έφθαναν και τις 10.000. Ανάμεσά τους ήταν πολλοί Βολιώτες, αλλά και επισκέπτες από Γλύφα, Λαμία, Θεσσαλία γενικότερα, αλλά και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Επισημαίνεται ότι το παζάρι συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Στην εμποροπανήγυρη συμμετέχουν πάνω από 250 εκθέτες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Πέραν των παιχνιδιών και των εκθέσεων εμπορικού χαρακτήρα, στη διοργάνωση δίνουν το «παρών» και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες από την εστίαση.

Οκτώ παραβάσεις βεβαίωσαν οι «Ράμπο»

Παρά τον συνωστισμό για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και πολλοί ελεγκτές από το πρώην ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προχωρούσαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε δεκάδες περίπτερα εκθετών και μάλιστα βεβαιώθηκαν οχτώ παραβάσεις για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και στους παραβάτες επαγγελματίες κόπηκαν πρόστιμα των 250 ευρώ.

Οι έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν συνεχείς σε όλα τα χρονικά διαστήματα της ημέρας.

Κατά τη διάρκειά τους πάντως δεν σημειώθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου