ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρειάζεται αέρας ανανέωσης στην κοινοτική βιβλιοθήκη Ανάβρας

χρειάζεται-αέρας-ανανέωσης-στην-κοιν-398189

Ανάγκη ανανέωσης του υλικού της σε βιβλία, cd και επιτραπέζια παιχνίδια και προμήθειας αναλωσίμων υλικών έχει η βιβλιοθήκη «Δ. Αντωνίου Ιατρός», που ανοίγει παράθυρο στον κόσμο στην κοινότητα της Ανάβρας.

Η βιβλιοθήκη, που φέτος έκλεισε 500 μέρες λειτουργίας και δέχτηκε επίσκεψη 5.109 αναγνωστών, κατά κύριο λόγο λιλιπούτειων, έχει δανείσει 4.954 βιβλία και 937 cd και χρειάζεται ένα νέο ξανάνιωμα.

Τα βασικά προβλήματα της βιβλιοθήκης απασχολούν έντονα τη Μάχη Καραλή ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ και γραμματέα της ΑΝΑΒΡΑ- ΖΩ που δραστηριοποιείται εθελοντικά στη βιβλιοθήκη έχοντας αναλάβει τη λειτουργία της, την καταχώριση των βιβλίων, το δανεισμό, την επιστροφή.

Παράλληλα απασχολούν όλους τους φίλους του βιβλίου στην κοινότητα, τους γονείς και τα παιδιά.

Η αγάπη για το εξωσχολικό βιβλίο και την ανάγνωση, πέρα από την ευχαρίστηση που δίνει στον αναγνώστη, ανοίγει ένα παράθυρο στη γνώση, βοηθά το παιδί να έρθει πιο κοντά στο βιβλίο του σχολείου και τη μάθηση και κάνει πιο εύκολο το έργο του δασκάλου, εξηγεί η κ. Καραλή.

Πέρα όμως από τη μάθηση, η βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως χώρος ψυχαγωγίας, καθώς τα παιδιά απασχολούνται εκεί με ζωγραφική, χειροτεχνία, άλλες δημιουργικές ψυχαγωγίες.

Η βιβλιοθήκη έχει πάντοτε δίπλα της κόσμο που βοηθά όπου χρειαστεί όπως τον Στάθη Κουτσιμπέλα (με τα ηλεκτρονικά, lap top), τον Απόστ. Τασούλα (με τα ηλεκτρολογικά κ.ά.) και την Κων/να Ταγαράκη που αναπληρώνει σε περιόδους διακοπών.

Εφθασε να έχει χιλιάδες τόμους βιβλίων με χορηγίες και δωρεές και σήμερα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τους νέους της περιοχής που αγαπούν την ανάγνωση καθώς επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

Η κοινοτική βιβλιοθήκη «Δ. Αντωνίου Ιατρός» ιδρύθηκε το 2010 με χορηγία της οικογένειας του αξέχαστου γιατρού Δ. Αντωνίου στη μνήμη του. Από τότε λειτουργεί συνεχώς δύο φορές την εβδομάδα χάρη στην εθελοντική παρουσία και προσφορά της Μάχης Καραλή.

Σήμερα εξαιτίας των προβλημάτων ευελπιστεί να έχει δίπλα της τη νέα δημοτική αρχή Αλμυρού και το 5μελές τοπικό συμβούλιο.

Η βιβλιοθήκη έχει μεγάλη σημασία για την τοπική κοινωνία και τα παιδιά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου