ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στους Κωφούς Αλμυρού

μεγάλη-πυρκαγιά-στους-κωφούς-αλμυρού-411421

Σε στάχτη μετατράπηκαν προχθές σιτοκαλαμιές και υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 300 στρεμμάτων στη θέση Μπακλαλί Αλμυρού.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 6.10 το απόγευμα πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης άνω των 4 Μποφόρ, ενώ στην εξάπλωση βοηθούσε και η ιδιομορφία του εδάφους, η χαμηλή βλάστηση.

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα ήχησε συναγερμός, όπως και στις κατά τόπους πυροσβεστικές αρχές του Νομού, καθώς προχθές, όπως και χθες, η Μαγνησία εντασσόταν στην κατηγορία 3, με τις περιοχές με υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στον τόπο εκδήλωσης, στον δρόμο προς τους Κωφούς στους πρόποδες της Όθρυς μετέβη ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που άρχισε άμεσα τις ενέργειες και απέτρεψε στα χειρότερα.

Συνολικά δεκαέξι πυροσβέστες, ένας εποχικός, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα με δέκα πυροσβεστικά οχήματα ρίχτηκαν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες μετά από αστραπιαία κινητοποίηση, ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε περιβόλια ή σε πουρναρόφυτη έκταση.

Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά δύο ώρες μετά γύρω στις 8.15 το απόγευμα και στο σημείο έμενε πυροσβεστική δύναμη για λόγους πρόληψης υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη και εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ερευνώντας όλα τα ενδεχόμενα.

Το Ανακριτικό έχει εντοπίσει από ποιο σημείο ξεκίνησε η πυρκαγιά και συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου