ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατασκευή γηπέδου 3Χ3 στη Βρύναινα

κατασκευή-γηπέδου-3χ3-στη-βρύναινα-411768

Σε ανοιχτό διαγωνισμό θα προχωρήσει η δημοτική αρχή

Στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 3Χ3 και τοιχείου αντιστήριξης στην τοπική κοινότητα Βρύναινας θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα στις 7 το απόγευμα έρχεται προς συζήτηση η τεχνική έκθεση του έργου που στοχεύει στην προαγωγή του αθλητισμού στη νεολαία.

Το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει τη διενέργεια διαγωνισμού για το έργο που είναι προϋπολογισμό ύψους 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης των πρανών του οικοπέδου δωρεάς κ. Αντωνίου Δ. Παπαλεξίου στον οικισμό Βρύναινα του Δήμου Αλμυρού και παράλληλα την διαμόρφωση στο εν λόγω οικόπεδο ενός γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου 3Χ3.

Η αντιστήριξη των πρανών του οικοπέδου επί του δρόμου, μέχρι σήμερα γίνεται με ξερολιθιά η οποία σε ορισμένα σημεία έχει καταρρεύσει. Ο νέος τοίχος αντιστήριξης θα είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα, θα έχει μέσω ύψος 3,0 μέτρα και μήκος περίπου 35,0 μέτρα. Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας του οικοπέδου, η κατασκευή σκάλας από οπλισμένο σκυρόδεμα για την διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτό, καθώς και η κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου τύπου 3Χ3, διαστάσεων 11,0 Χ 20,0 μέτρα. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου προβλέπεται στο διάστημα πέντε μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η επιλογή αναδόχου θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό, ενώ η δαπάνη του έργου θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ 2019.

Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την παραχώρηση άδειας χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου σε αναγνωρισμένους συλλόγους.

Συγκεκριμένα το Σώμα θα αποφασίσει για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου του δήμου για αγώνες και προπονήσεις μπάσκετ και βόλεϊ για τη συμμετοχή συλλόγων στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ακόμη, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το αίτημα του Γυμναστικού Συλλόγου «Αχιλλέας» που ζητάει την άδεια χρήσης του γηπέδου Αχιλλείου για την ομάδα του Συλλόγου.

Προς συζήτηση είναι και τα σχετικά αιτήματα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Πτελεού «Πρωτεσίλαος» για τους αγώνες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, της Αθλητικής Ένωσης Ευξεινούπολης «Δήμητρα», του Αθλητικού Συλλόγου Σούρπης «Ο ΑΙΑΣ», των «Μυρμιδόνων», του «ΗΡΑΚΛΗ», του Συλλόγου «Άθλος», της Ακαδημίας Σκακιού «Τιτάνες», κ.α.

Αλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Επισημαίνεται ότι το Σώμα θα συνεδριάσει με συνολικά είκοσι ένα θέματα συζήτησης. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και εκμισθώσεις αγροτεμαχίων, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και η απόδοση τέλους των λαϊκών αγορών. Ακόμη περιλαμβάνεται, η χορήγηση παράτασης του έργου «Διαμόρφωση Κοινόχρηστης Οδου Σούρπης και Αγίας Τριάδος», παραχώρηση χώρων πλατειών για εκδηλώσεις, συζήτηση αιτημάτων κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου