ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντιδράσεις για επανασχεδιασμό του ΕΛΓΑ

αντιδράσεις-για-επανασχεδιασμό-του-ε-416178

«Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της αν προχωρήσει τον σχεδιασμό της για τον ΕΛΓΑ, που στρέφεται ενάντια στους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αλμυρού και Σούρπης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βαρίδη για τον επανασχεδιασμό του ΕΛΓΑ.

«Με τις δηλώσεις του υπουργού διαφαίνεται η πρόθεση για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η απαξίωση του ΕΛΓΑ οδηγούσε αναπόφευκτα στην είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς αντίκρισμα για τους παραγωγούς.

Στο ζήτημα του ΕΛΓΑ οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς που πληρώνουμε υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις εκτεταμένες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τις νόσους», προσθέτουν ακόμη.

Οι Σύλλογοι επαναδιατυπώνουν τέλος την πάγια θέση τους για ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% και μηδενική αύξηση των ασφαλίστρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου