ΑΛΜΥΡΟΣ

Πύλη ανάπτυξης το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

πύλη-ανάπτυξης-το-αεροδρόμιο-της-ν-αγχ-420170

Η ανάγκη δυναμικής αξιοποίησης υπογραμμίστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο απόδημων Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό

Η δυναμική παρουσία και ανάπτυξη του αεροδρομίου της Θεσσαλίας ήταν το κεντρικό θέμα και ο απόηχος του 11ου παγκόσμιου συνεδρίου Θεσσαλών, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Αλμυρού το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου.

Τα γενικά συμπεράσματα από τις εισηγήσεις εστιάστηκαν στην πολύπλευρη σημασία του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου για τη Θεσσαλία, τα σημαντικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να υπάρξει θετικό πρόσημο και η βούληση από τους τοπικούς φορείς και την πολιτεία για βέλτιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στο πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού και το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν «Η σημασία του αεροδρομίου της Θεσσαλίας στην ανάπτυξη της περιοχής». Η εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Αλμυρού Μαρία Σταυραντώνη καλωσόρισε τους παριστάμενους, τονίζοντας ότι «οι απόδημοι Θεσσαλοί στήνουν γέφυρες φιλίας και συνεργασίας και επιδεικνύουν ένα αξιόλογο έργο».

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε για το προεδρείο ο Ηλίας Κουτσερής και έδωσε τη σκυτάλη στη γραμματέα της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Πολυάνθη Γιάνναρου που κατάγεται από τη Μαγνησία και είχε τη συνολική ευθύνη για την παρουσίαση του προγράμματος του συνεδρίου. Τα μέλη του προεδρείου Αποστόλης Χουτέας από Αυστραλία, Παναγιώτα Οικονόμου από Καναδά και Αποστόλης Γαϊτάνης από Αθήνα χαιρέτησαν, στέλνοντας την αγάπη των Θεσσαλών από τις χώρες στις οποίες κατοικούν στους συνέδρους.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας συγκινημένος χαιρέτησε και καλωσόρισε τους συνέδρους, τονίζοντας ότι: «Σε όποιο σημείο της Γης και αν βρισκόμαστε έχουμε πάντα στην καρδιά μας την αγάπη για τη Θεσσαλία».

Στη συνέχεια απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους εκπροσώπους των μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Αποστόλη Χουτέα (Ομοσπονδία Θεσσαλών Αυστραλίας), Παναγιώτα Οικονόμου (Ομοσπονδία Θεσσαλών Οντάριο Καναδά), Πολυάνθη Γιάνναρου (Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης) και Στέφανο Κούτρα (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Θεσσαλών).

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης που φιλοξένησε και μαζί με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών συνδιοργάνωσε το συνέδριο – αντάμωμα, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι «ήταν μια πρόσκληση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, που θα ήταν αδύνατο να μην την αποδεχθώ να γίνει το παγκόσμιο συνέδριο για πρώτη φορά στον Αλμυρό». Αναφέρθηκε στις προοπτικές για το μέλλον των παιδιών τονίζοντας την προσπάθεια που πρέπει να γίνει στην προσέλκυση τουριστικής επένδυσης όπως αυτής στις Νηες, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους. «Η ανεργία είναι αυτή που οδηγεί τα παιδιά μας να φεύγουν στις χώρες του εξωτερικού, όπου βέβαια διαπρέπουν» είπε.

Τιμητικές διακρίσεις σε τρεις γιατρούς

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και ο Δήμος Αλμυρού τίμησαν και βράβευσαν τρεις Θεσσαλούς γιατρούς τον Γεώργιο Μπασδάνη καταξιωμένο χειρουργό και ακαδημαϊκό ο οποίος, μάλιστα, κατάγεται από τον Αλμυρό, τον Χαράλαμπο Παρίση καρδιολόγο με ενεργή συμμετοχή στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση αρχικά ως εκπαιδευτής και στη συνέχεια ως δ/ντής σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης με καταγωγή από τον Αλμυρό και τον Σόλωνα Θάνου καθηγητή οφθαλμολογίας και ερευνητή με διεθνείς αναγνωρίσεις, καταγώμενο από την Παλαιοκαρυά Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου