ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναπαλαίωση της Αγίας Παρασκευής

αναπαλαίωση-της-αγίας-παρασκευής-425721

Από το Σύλλογο Απανταχού Αναβριωτών, στο πλαίσιο των σημαντικών δράσεων που αναπτύσσει

Στην αναπαλαίωση της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στη Γούρα προχώρησε ο Σύλλογος Απανταχού Αναβριωτών, στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει. Η εκκλησία άλλαξε όψη με χρήματα των ίδιων των πολιτών που στηρίζουν τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του, «η ανακαίνιση της κεραμοσκεπής της όμορφης, παραδοσιακής και μεγάλης συναισθηματικής και πολιτιστικής αξίας εκκλησίας, είναι γεγονός!».

Με πρωτοβουλία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον Σύλλογο έγιναν τόσες παρεμβάσεις ώστε και δουλειά ουσίας να γίνει και να μην αλλοιωθούν η εμφάνιση, ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία της στέγης. Αλλάχτηκε ό,τι σάπιο ξύλο υπήρχε, τοποθετήθηκε ασφαλτόπανο εσωτερικά παντού, αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα, συμπληρώθηκαν, επανατοποθετήθηκαν και συγκολλήθηκαν τα κεραμίδια, διατηρώντας πάντα την ομοιομορφία, όσο είναι δυνατόν.

«Εργο πολύ σημαντικό, καθώς «σιγουρεύει» για αρκετά χρόνια τη στεγανότητα της στέγης και την προστασία των ξύλων απ’ το σάπισμα», προσθέτει ο Σύλλογος.

Το κόστος της ανακαίνισης, παρά τις αρχικές, πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, τελικά έφτασε και ξεπέρασε τις επτά χιλιάδες ευρώ. «Ποσό πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι υπολογίζαμε, που ξεπερνά ακόμη και τον προϋπολογισμό μας και αν συνυπολογίσουμε και τα έξοδα συντήρησης και περιποίησης του Περιβαλλοντικού Πάρκου και των πηγών της Ανάβρας, τα έξοδα για τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας, για την Αγία Τριάδα (φράχτης, δεντροφύτευση, βαψίματα κ.ά.), του Αγίου Σεραφείμ (Γούρα – Λαμία), το Let’s do it Greece, τα έξοδα σχολικής εκδρομής, το ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι αυτή την στιγμή από τον Σύλλογό μας μέσα στο 2019 φτάνει σε διψήφιο», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ζητώντας από τους πολίτες να στηρίζουν το έργο του.

«Γίνεται αντιληπτό ότι η όποια συνεισφορά σας στον Σύλλογό μας με οποιονδήποτε τρόπο, είτε μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, είτε χορηγίες ή λαχειοφόρους, να είσαστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας πιάνουν τόπο. Γι’ αυτό ζητάμε και πάλι τη στήριξή σας στον Σύλλογό μας, στήριξη στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, στήριξη στο έργο του Συλλόγου!», καταλήγει η ανακοίνωση και ο Σύλλογος Αναβριωτών δίνει ραντεβού με νέα εκδήλωση που διοργανώνει για τις 14 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου