ΑΛΜΥΡΟΣ

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Πλατανόρεμα Αλμυρού

παραδόθηκε-σε-κυκλοφορία-η-νέα-γέφυρα-434437

Κ. Αγοραστός: «Ένα έργο ουσίας για την εξυπηρέτηση και την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων της περιοχής»

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα στο Πλατανόρεμα του Δήμου Αλμυρού, που χρηματοδότησε και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων της περιοχής και ειδικότερα των εργαζομένων.

«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης αξίας και χρησιμότητας, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμύριων ευρώ, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ένα έργο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Ταυτόχρονα δίνει και ένα θετικό μήνυμα στην επιχειρηματικότητα διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διακίνηση των εμπορευμάτων. Με συνεργασία και συνέργειες δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα».

Ο κ. Αγοραστός πραγματοποίησε αυτοψία στη νέα οδογέφυρα, συνοδευμένος από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Ιγγλέση και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών.

Το έργο

Η παλιά γέφυρα ήταν χαμηλή, ανεπαρκής κυκλοφοριακά λόγω του μικρού της πλάτους, ενώ επιπλέον δημιουργούσε πλημμυρικά φαινόμενα. Η νέα οδογέφυρα Πλατανορέματος κατασκευάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές, σε μήκος 30 μέτρων και πλάτος 10 μέτρων με πεζοδρόμια ένθεν και ένθεν. Συγχρόνως το έργο αυτό είναι και αντιπλημμυρικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου