ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα τμήματα διδασκαλίας στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

νέα-τμήματα-διδασκαλίας-στο-δημοτικό-441714

Πλούσιος ο απολογισμός δράσης

Νέα τμήματα διδασκαλίας μουσικών οργάνων προτείνεται να λειτουργήσουν στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού, που συνεχίζει την πλούσια δράση του.

Με τον απολογισμό δραστηριότητας του Ωδείου η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού Μαρία Σταυραντώνη ενημερώνει ότι πρόκειται να συσταθεί τμήμα ακορντεόν και παραδοσιακών οργάνων – κανονάκι.

Την περασμένη εκπαιδευτική χρονιά το Δημοτικό Ωδείο δημιούργησε ήδη πολλά φωνητικά σύνολα.

Συγκεκριμένα, δημιούργησε το φωνητικό σύνολο ΔΩΑ, σύνολο λαϊκής μουσικής, ορχηστρικό σύνολο καθηγητών/τριών και μαθητών/μαθητριών του Ωδείου, νεανική και παιδική χορωδία και σύνολο ροκ, ποπ, τζάζ.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στα φωνητικά σύνολα ήταν δωρεάν. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τέσσερις συναυλίες- εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου.

«Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής μας χρονιάς, είμαι στην ευχάριστη θέση να παραθέσω τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο Ωδείο μας και στις οποίες συμμετείχε το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου και το μαθητικό δυναμικό», ενημερώνει η κ. Σταυραντώνη.

Η ίδια σημειώνει: «Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία αυτή τη χρονιά να έρθουν σε γνωριμία με διάφορα όργανα όπως πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν, κιθάρα, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο, μπουζούκι, λαούτο, φλογέρα, φλάουτο, τρομπέτα, όπως και ασχοληθούν με τη μονωδία-έντεχνο τραγούδι, τη θεωρία της μουσικής και την αρμονία. Στο Ωδείο μας λειτούργησε επίσης φέτος το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας του οποίου την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Χικάρου Ελευθερία».

Στις 22 Ιουνίου έγινε η τελική γιορτή λήξης του τμήματος με επιτυχία, προσδοκώντας βέβαια οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες να κατευθυνθούν από την επόμενη σχολική χρονιά στο μουσικό όργανο της επιλογής τους.

Να επισημανθεί ότι οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονικά υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την ακριβή ημέρα έναρξης των εγγραφών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου