ΑΛΜΥΡΟΣ

Τελικές εγκρίσεις για έργα στον Αλμυρό

τελικές-εγκρίσεις-για-έργα-στον-αλμυρ-447622

Ο Δήμος Αλμυρού προχωρεί στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου και στην ανάπλαση των εισόδων της πόλης

Εφθασαν οι τελικές εγκρίσεις στον Δήμο Αλμυρού για δύο σημαντικά έργα που αναμένεται να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Το πρώτο είναι η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και το δεύτερο η ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα προχωρήσει τώρα στη σύνταξη μελετών και στις δημοπρατήσεις των έργων για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Όμως, θα έχει τη στήριξη ειδικών συμβούλων. Όσον αφορά στην ανάπλαση των εισόδων, η δημοτική αρχή απαιτείται μόνο να πραγματοποιήσει κάποια υποέργα όπως απομάκρυνση φυτών και στύλων φωτισμού και στη συνέχεια θα προκηρύξει διαγωνισμό.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, θα φέρει αναβάθμιση στις οδούς Ερμού, Αθηνάς, Ανθέων, Όθρυος, Γρηγοριάδου και Αθηνών με κατάλληλες δενδροφυτεύσεις, σωστό σκιασμό του δημόσιου χώρου, εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών. Ακόμη, κατάλληλος φωτισμός θα αναδεικνύει την περιοχή παρέμβασης και θα δημιουργεί αισθητική ταυτότητα της πόλης.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει σειρά υποέργων για την εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο που θα απευθύνεται στους επισκέπτες του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και στους τοπικούς επιχειρηματίες, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος για τη μεταφορά των επισκεπτών από κόμβους μεταφορών, την ανάδειξη της ταυτότητας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αλμυρού.

Η ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα ανατολικά της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας, είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η επίστρωσή τους θα γίνει με κυβόλιθους, ενώ τα όριά τους θα διαμορφώνονται με κράσπεδα ώστε να είναι διακριτά. Για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ προβλέπεται η τοποθέτηση ειδικών πλακιδίων και η δημιουργία οδηγών όδευσης τυφλών καθώς και ραμπών για την εύκολη προσβασιμότητα.

Ακόμη, προβλέπει ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων πέριξ του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Τριανταφύλλου Αργυροπούλου θα φιλοξενούνται υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια, όπως σκάκι, τρίλιζα, ντάμα, τάβλι, κουτσό, φιδάκι κ.λπ.

Στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά, Αργυροπούλου και του πεζόδρομου της 17ης Αυγούστου θα δημιουργηθεί ένα υπαίθριο καθιστικό.

Ακόμη, προβλέπεται αστικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει καθιστικούς πάγκους, κατάλληλο φωτισμό με συνδυασμό φωτιστικών ιστών και φωτιστικών ανάδειξης του πρασίνου, κάλαθοι απορριμμάτων κ.λπ.

Τέλος στο πλαίσιο της παρέμβασης θα υλοποιηθεί και η ανάπλαση περιοχής νότιας εισόδου, η οποία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της υπάρχουσας νησίδας σε χώρο τοποθέτησης ηλεκτρονικού Κέντρου Ενημέρωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου