ΑΛΜΥΡΟΣ

Αθώος για τον θάνατο σκύλου στον Αλμυρό

αθώος-για-τον-θάνατο-σκύλου-στον-αλμυρ-451116

Μία σειρά από ατυχίες είχε ο 47χρονος, που χρειάστηκε να αφήσει το έρμο το ζώο στο ΙΧ εκτεθειμένο επί ώρες στο ήλιο

Εμεινε με το αυτοκίνητό του καταμεσής του δρόμου, ενώ ήταν βράδυ και λόγω ανεργίας δεν είχε χρήματα για να το μεταφέρει στην Αθήνα με γερανό. Είχε μαζί τα δύο ανήλικα παιδιά του, που έπρεπε οπωσδήποτε να παραδώσει στη μητέρα τους στην πρωτεύουσα, η οποία έχει την κηδεμονία και γι’ αυτό του τηλεφωνούσε σε κατάσταση πανικού και του ζητούσε τα ανήλικα. Δεν είχε πού να αφήσει τον σκύλο του, καθώς το ΚΤΕΛ δεν επέτρεπε τη μεταφορά του χωρίς ειδικό κλουβί και υπάλληλος από τα ΣΕΑ Αλμυρού δεν αναλάμβανε την ευθύνη για να κρατήσει για λίγο το άμοιρο ζώο.

Σε απίστευτη περιπέτεια ενεπλάκη ο 47χρονος Αθηναίος, που αναγκάστηκε να αφήσει το σκυλάκι του μέσα στο αυτοκίνητό του σε παράδρομο στα ΣΕΑ Αλμυρού με σκοπό να επιστρέψει να το πάρει, αλλά εκείνο πέθανε λόγω πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Οι καλοκαιρινές διακοπές στη Χαλκιδική με τα παιδιά του εξελίχθηκαν σε εφιάλτη. Ο ίδιος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού βεβαίωσε εναντίον του διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Το σκυλάκι του πέθανε, αν και ο ίδιος είχε αφήσει το τζάμι του αυτοκινήτου του ανοιχτό και του είχε αφήσει νερό σε πιατάκι για να μπορεί να ξεδιψά. Επρόκειτο για τον Μπόμπι, που είχε από μωρό. Φιλοζωική ομάδα, που το είχε βρει σε κάδο απορριμμάτων, του το είχε δώσει. Το άμοιρο ζώο το είχε επί ενάμιση χρόνο και το αγαπούσε πολύ, όπως και τα παιδιά του.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου χθες το μεσημέρι ο 47χρονος φαινόταν να μην έχει συνέλθει ακόμη από το ξαφνικό σοκ. Ενημερώθηκε για την απώλεια του Μπόμπι ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα στα ΣΕΑ Αλμυρού για να τον παραλάβει. Την Τρίτη το βράδυ δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το σκυλάκι στην εθνική. Ούτε ο ίδιος, ούτε και τα παιδιά του μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο. Και κανένας τους δεν περίμενε την τραγική κατάληξη.

Ο 47χρονος ζήτησε από το Αυτόφωρο να δικαστεί και να μην πάρει αναβολή, αν και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να έχει δικηγόρο. Στο Δικαστήριο, που τελικά τον έκρινε αθώο ελλείψει δόλου παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, εξιστόρησε όλα τα γεγονότα όπως συνέβησαν καρέ – καρέ.

«Δεν περίμενα ότι ο σκύλος θα πέθαινε. Είχα τη μητέρα των παιδιών να τηλεφωνεί συνεχώς. Παράλληλα, τηλεφωνικές συνεννοήσεις με τον αυτοκινητόδρομο και την Τροχαία για το ΙΧ. Αφησα το αυτοκίνητο εκεί που υπεδείχθη ως πιο ασφαλές σημείο ώστε να μην είναι καταμεσής του δρόμου. Και με το σκυλί δεν ήξερα τι να κάνω. Να το εγκατέλειπα στον δρόμο;», διερωτήθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου όπως κατηγορούταν για κακοποίηση ζώου συντροφιάς, όμως τελικά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και μετά από διακοπή ανακοίνωσε απόφαση αθώωσης.

Επισημαίνεται ότι υπάλληλος από τα ΣΕΑ Αλμυρού, που αντιλήφθηκε ότι το σκυλί ήταν καταπονημένο και ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει, κάλεσε σε βοήθεια. Προκειμένου το ζώο να διασωθεί στήθηκε επιχείρηση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Οι πυροσβέστες έδρασαν αμέσως και ελευθέρωσαν τον σκύλο, όμως δυστυχώς το άμοιρο ζώο δεν είχε πλέον αισθήσεις και αργότερα στον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη ξεψυχήσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου