Εκδρομή στο ενετικό κάστρο Πτελεού

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-01, 17:12:21
Εκδρομή στο ενετικό κάστρο Πτελεού

Από το 6ο Γυμνάσιο και το 31ο Δ.Σ. Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάστρα, οι φρουροί της Ελλάδας»

 

Eνα μοναδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάστρα, οι φρουροί της Ελλάδας», έκλεισε την περασμένη Κυριακή. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Πατσαρούχα με τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια διασχολική εκπαιδευτική εκδρομή στο Πηγάδι Πτελεού Μαγνησίας, με θεματικό άξονα το Ενετικό Κάστρο και την ενετική κυριαρχία στον Πτελεό!

Ο Πτελεός της Θεσσαλίας 3000 χρόνια ιστορίας στην προ-ομηρική, ομηρική, κλασσική εποχή και στα χρόνια της ενετοκρατίας, όπου η βενετσιάνικη οικονομική και πολιτική ατμόσφαιρα κυριαρχούσε στον τόπο, αποτυπώθηκε σε ένα πραγματικά μοναδικό σε ομορφιά τοπίο όπως είναι το ενετικό φρούριο της περιοχής!

Στην τελευταία αυτή έκβαση του προγράμματος έλαβαν μέρος και μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

«Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο, κ. Καλαντζή Ευάγγελο, το νεοεκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πτελεού, το Σύλλογο Νέων Πτελεού, καθώς και το Δασαρχείο Αλμυρού για την έγκαιρη παρέμβασή τους, ώστε να καθαριστεί η καστροπολιτεία και να γίνει προσβάσιμος ο χώρος στους επισκέπτες της!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και μαθητές που συμμετείχαν στη διασχολική αυτή πρωτοβουλία καθώς και στη συντονίστρια του προγράμματος, Φιλόλογο, κ. Πατσαρούχα Βασιλική που την εμπνεύστηκε...
Πρωτοβουλίες που κάνουν τα παιδιά μας να ταξιδεύουν στο χωροχρόνο της ιστορίας με λογισμό και μ’ όνειρο...», αναφέρει ο διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Αθανάσιος Ζαβός.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=