Δημ. Εσερίδης: Η αλήθεια για το ξύλινο κτίριο στο Κουρί

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-01, 15:41:56
Δημ. Εσερίδης: Η αλήθεια για το ξύλινο κτίριο στο Κουρί

Ανακοίνωση - απάντηση Δημ. Εσερίδη στον Βαγ. Χατζηκυριάκο

 

Ούτε μη νόμιμη διαδικασία για τη δημοπρασία του ξύλινου κτιρίου στο δάσος Κουρί υπήρξε, ούτε και αποκλείεται η περιβαλλοντική διάσταση του έργου.

Σε ανακοίνωσή – ενημέρωση προς τους πολίτες ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης απαντά σε μία προς μία τις κατηγορίες που δέχτηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

«Προκειμένου να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τη δημοπρασία του ξύλινου κτιρίου στο δημοτικό δάσος Κουρί. Κτίριο που εσείς συνεχίζετε να κοροϊδεύετε και να ειρωνεύεστε που όμως έχει αγαπηθεί από τον κόσμο όχι μόνο του Αλμυρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.

Όπως η κάθε διακήρυξη δημοπρασίας έτσι και η διακήρυξη δημοπρασίας του Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επισκεπτών στο Κουρί, συντάχθηκε από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες -στη συγκεκριμένη περίπτωση από τη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών- σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου. Επομένως καμία εκτός νομιμότητας ενέργεια δεν συνέβη.

Ως εκλεγμένη δημοτική αρχή με θητεία από την 1/9/2014 έως 31/8/2019, έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Δήμου για το διάστημα που μας απομένει, πάντα με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στον πολίτη και προς όφελος των δημοτών μας, όπως άλλωστε κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ανεξαιρέτως.

Για την εν λόγω διακήρυξη ενημερώθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος τόσο από την παρούσα δημοτική αρχή όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν πρόβαλε καμία αντίρρηση ή διαφορετική άποψη. Ποτέ του δεν ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία, το αντίθετο μάλιστα, να προχωρήσει.

Για ποιο λόγο λοιπόν προβαίνει στην έκδοση ανακοίνωσης κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και δείχνει υπερβάλλουσα ευαισθησία να ενημερώσει τους δημότες σχετικά με την άδεια του κτιρίου και όχι μόνο;

Αν και έχει ενημερωθεί ότι ο ανάδοχος της τοποθέτησης του κτιρίου έχει λάβει τα χρήματα που πρέπει να λάβει μέχρι σήμερα βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί, ποσού 188.480 ευρώ σε σύνολο 235.600 ευρώ, δηλαδή το 80% του ποσού, συνεχίζει να παραπλανεί τους δημότες με ανακρίβειες.

Δεν έδειξε όμως την ίδια ευαισθησία όταν ως δήμαρχος είχε ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς προμηθευτές για εφτά συνεχόμενα χρόνια και που τελικά δεν πληρώθηκαν από εκείνον αλλά από την παρούσα δημοτική αρχή.

Συμφωνούμε απόλυτα για την περιβαλλοντική διάσταση του κτιρίου την οποία και δεν αποκλείουμε, όπως ισχυρίζεται, από τη δημοπρασία. Αποτελεί για εμάς μοχλός ανάπτυξης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στο χέρι του είναι, ως νέα δημοτική αρχή, να αξιοποιήσει και περιβαλλοντικά το κτίριο γιατί η περιβαλλοντική ενημέρωση και η αναψυχή των επισκεπτών είναι αλληλένδετα.

Όμως γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε τόσα χρόνια που ήταν Δήμαρχος για την περιβαλλοντική δραστηριότητα του ήδη υπάρχοντος κτιρίου στο δάσος Κουρί που λειτουργεί από το 2000 με την ίδια ακριβώς άδεια ως χώρος περιβαλλοντικής ενημέρωσης και αναψυχής και θα έπρεπε να είχε δεχθεί πολλές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου.

Είναι φρόνιμο για κάθε διευκρίνιση και για πλήρη ενημέρωση να απευθύνεται στη δημοτική αρχή και όχι να βγάζει άστοχες ανακοινώσεις στον τύπο προσβλέποντας στο να κερδίσει τις εντυπώσεις».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=