Στο ακροατήριο και πάλι η υπόθεση Κοντούλη

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-26, 18:52:10
Στο ακροατήριο και πάλι η υπόθεση Κοντούλη

Τον Σεπτέμβριο θα εκδικαστεί η έφεση των κατηγορουμένων

 

Ξανά στο ακροατήριο οι περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση προσδιορίστηκε για να εκδικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστούν τρεις κατηγορούμενοι, δύο επιχειρηματίες, που πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη εννέα και εφτά ετών αντίστοιχα για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και ένας γιατρός, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε εφτά χρόνια κάθειρξη με την ίδια κατηγορία.

Η έφεση των καταδικασθέντων τον περασμένο Μάιο προσδιορίστηκε για να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν μεταβιβάσει έξι ακίνητα της Κοντούλη στην κατοχή τους βάσει ενός πλαστού πληρεξουσίου. Επρόκειτο για αγροτεμάχια στην περιοχή της Αμαλιάπολης συνολικής έκτασης εκατό στρεμμάτων, οι μεταβιβάσεις των οποίων έγιναν ενώ η καθηγήτρια μπαλέτου είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Οι «ύποπτες» μεταβιβάσεις πολλών ακινήτων ιδιοκτησίας της ηλικιωμένης, με υπογραφές τρίτου προσώπου από την περιοχή Αλμυρού, που είναι άγνωστο τι σχέση διατηρούσε με την αγνοούμενη, ξεκίνησαν από το 2004 και συνεχίστηκαν έως και το 2007.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Τούνελ», της Αγγελικής Νικολούλη, το λάθος της καθηγήτριας μπαλέτου φέρεται να ήταν ότι εμπιστεύτηκε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και το φιλικό του περιβάλλον για τη διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της. Έπεσε μ’ αυτόν τον τρόπο σε παγίδα και στη συνέχεια την εμφάνιζαν σαν τρελή και ανάπηρη.

Επισημαίνεται ότι για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί άλλα τρία άτομα, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος και μία μεσίτρια, οι οποίοι όμως τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αθώοι.

Κ.Μ.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=