ΑΛΜΥΡΟΣ

ΚΕΘΕΑ: Αύξηση εξαρτημένων ενηλίκων

κεθεα-αύξηση-εξαρτημένων-ενηλίκων-459431

Δράσεις για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών από το ΚΕΘΕΑ Πιλότος σε Αλμυρό και Βόλο

Αυξημένες ανάγκες στο πεδίο ενημέρωσης, πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης σε θέματα εξαρτήσεων καλύπτει το ΚΕΘΕΑ, που προσέφερε 1.140 ώρες εκπαίδευσης σε 1.604 συμμετέχοντες στην διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Τα πολλαπλά πρόσωπα του προβλήματος της εξάρτησης στην ελληνική κοινωνία επιβεβαιώνουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για το 2018, τα οποία παρουσιάστηκαν χθες στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός νεαρών ενηλίκων με σημαντικό βαθμό λειτουργικότητας, οι οποίοι ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση της χρήσης κάνναβης, αλλά και οι εξαρτημένοι από οπιοειδή, άνω των 40 ετών με μακρά πορεία στη χρήση και έντονα προβλήματα υγείας και κοινωνικού αποκλεισμού. Συγχρόνως, 1 στους 5 από όσους ζητούν θεραπευτική βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, από το αλκοόλ ή τα τυχερά παιχνίδια.

Εφηβοι ηλικίας από 13 ετών, αλλά και ενήλικες συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, που πραγματοποιεί καμπάνια με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου» και τρεις δράσεις ευαισθητοποίησης στη Μαγνησία με αφορμή την 26η Ιουνίου, τη σημερινή παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.

Η φετινή καμπάνια του ΚΕΘΕΑ εστιάζει στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.

Δράσεις στη Μαγνησία

Στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας μέρας κατά των ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ Πιλότος θα διοργανώσει στη Μαγνησία τρεις εκδηλώσεις – παρεμβάσεις.

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 19.00 στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με το Ιεραποστολικό Κέντρο Αλμυρού Αγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης. Θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης με βίντεο και κουίζ από περίπτερο του προγράμματος, εργαστήρι κατασκευών με πηλό και ψηφιδωτό, θεατρική και μουσική παράσταση από τις ομάδες του ιεραποστολικού κέντρου κ.ά.

Επίσης σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 21.30 προγραμματίζεται προβολή ταινίας στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης Ιωλκός. Θα προβληθεί η βραβευμένη ως καλύτερη βρετανική ταινία στα βραβεία εθνικού κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου του 2016 «Ενας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ» που σκηνοθέτησε ο Roger Spottiswoode, ενώ στελέχη του προγράμματος θα προλογίσουν και θα συζητήσουν με το κοινό.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.30 θα γίνει παράσταση stand up comedy στην παραλία του Βόλου πίσω από το Πανεπιστήμιο. Μια βραδιά γέλιου δίπλα στο κύμα, με ελεύθερη είσοδο, με τους Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο, Πάρι Ρούπο και Ντενίζ Ουρέμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου